Topscheidsrechter voor PSV, Spanjaard fluit Ajax

Reacties

De UEFA heeft de Turkse topscheidsrechter Cüneyt Çakır (foto) aangewezen voor het Europa League-duel tussen Zenit Sint-Petersburg en PSV. De Spanjaard David Fernández is de arbiter in Polen voor de return van Ajax bij Legia Warschau.

Topscheidsrechter voor PSV, Spanjaard fluit Ajax

Fernández was in het verleden twee keer de leidsman bij duels van zowel AZ als FC Twente. De Alkmaarders wonnen onder zijn leiding de Europese wedstrijden tegen Udinese (2-0) en Atromitos (1-3), terwijl Twente met 4-1 won van Odense BK en met 3-1 onderuitging bij Bursaspor.

Çakır is voor PSV geen onbekende. De Turkse arbiter leidde in het seizoen 2013/14 in Eindhoven de play-off wedstrijd voor de Champions League tegen AC Milan (1-1). In de return bleek de Italiaanse grootmacht met 3-1 te sterk, waardoor Milan zich plaatste voor het hoofdtoernooi. Çakır leidde afgelopen zomer bovendien de WK-wedstrijd tussen Nederland en Argentinië, waarin Oranje via strafschoppen de finale misliep.

Donderdagavond hoopt PSV tegen Zenit de 0-1 nederlaag uit de heenwedstrijd goed te maken in Rusland. Voor Ajax is het juist zaak de 1-0 overwinning in Amsterdam een goed vervolg te geven in Polen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.