Depay: 'Al dat geschreeuw, daar doe ik niets mee'

Reacties

Trainer Phillip Cocu sprak zaterdagavond nog maar eens zijn steun en lof voor Memphis Depay uit, terwijl de PSV-aanvaller zelf niet te lang stil wil blijven staan bij de kritiek die hij de voorbije weken kreeg. Met een rake vrije trap droeg de Oranje-international bij aan de 3-0 zege bij Go Ahead Eagles.

Depay: 'Al dat geschreeuw, daar doe ik niets mee'

Voor Depay, die eerder in het duel al twee kansen miste, was het zijn eerste doelpunt sinds een maand in de Eredivisie. Ook op zijn spel waren de voorbije weken de nodige aanmerkingen geweest. 'Je weet als voetballer dat iedereen een mening over je heeft, iedereen mag zeggen wat-ie wil. Die critici horen er ook bij. Al die negativiteit en dat geschreeuw, daar doe ik niets mee. Ik blijf in mezelf geloven. Mijn ploeggenoten en de staf doen dat ook. Dat is het belangrijkste', aldus Depay bij FOX Sports.

Met zijn zestiende doelpunt is Depay nu alleen topscorer. 'Binnenkant wreef', zo omschreef hij zijn manier van scoren. Doordat de bal flink zwabberde en zwanger van effect was, had Eagles-doelman Mickey van der Hart geen antwoord. 'Dat probeer ik inderdaad wel; dat die bal zo gaat zwabberen. Dat is lastig voor een keeper. Ik train er ook veel op. Wat ik dacht na die eerdere gemiste kansen? Niks. Ik ben er gewoon in blijven geloven dat ik zou scoren.'

Na de nederlagen tegen Zenit Sint-Petersburg (3-0) en Ajax (1-3) won PSV dus weer eens, waardoor het gat met Ajax nu veertien punten is. De Amsterdammers kunnen dat zondag weer terugbrengen tot elf. 'We hebben vandaag goed de rug gerecht. De titel? Dat is inderdaad een kwestie van tijd. Wij krijgen nog acht wedstrijden en die moeten we allemaal winnen', besloot Depay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.