Denswil verlaat Bologna wederom, dit keer voor Turks avontuur

Reacties

Stefano Denswil vervolgt zijn loopbaan in Turkije. De 28-jarige verdediger vertrekt van Bologna naar Trabzonspor, dat hem voor één seizoen huurt.

Denswil verlaat Bologna wederom, dit keer voor Turks avontuur
© Pro Shots

Denswil werd opgeleid door Ajax en brak daar ook door in het eerste elftal. Hij vertrok daarna naar Club Brugge, in de zomer van 2019 verruilde hij de Belgische grootmacht voor Bologna. Daar speelde hij in zijn eerste seizoen regelmatig, maar vorig seizoen kon hij veel minder vaak op een basisplaats rekenen. Om die reden werd hij halverwege het seizoen verhuurd aan Club Brugge, waarmee hij landskampioen werd.

Ook dit seizoen gaat Denswil niet in actie komen voor de Italiaanse club. Trabzonspor (dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Süper Lig) maakt via de officiële kanalen bekend dat het de Nederlandse verdediger voor één seizoen huurt van Bologna. In Turkije wordt hij ploeggenoot van onder anderen Marek Hamsik, Gervinho, Andreas Cornelius en Edgar Ié (ex-Feyenoord).

Trabzonspor maakt nog kans op deelname aan het hoofdtoernooi van de Europa League. Daarvoor moet het wel vol aan de bak: in de heenwedstrijd werd er thuis met 1-2 verloren van AS Roma. Donderdag is de return in Italië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.