Denswil en Vormer na burenruzie in Belgische bekerfinale

Reacties

Club Brugge heeft ten koste van stadgenoot en aartsrivaal Cercle Brugge de finale van de Beker van België bereikt. Dat stond na de heenwedstrijd al min of meer vast. De return eindigde in 2-3 voor Club.

Denswil en Vormer na burenruzie in Belgische bekerfinale

Met Ruud Vormer (foto) en Stefano Denswil in de basis wist de ploeg van Michel Preud'homme dat het woensdag een simpele return tegemoet ging. De heenwedstrijd werd vorige week namelijk al met 5-1 gewonnen. Cercle was in de tweede ontmoeting vooral bang voor een nieuw pak slaag, dat er uiteindelijk niet echt kwam.

In een zo goed als leeg Jan Breydelstadion zorgde Boli Bolingoli-Mbombo op slag van rust voor 0-1, waarna voormalig Roda JC-verdediger Davy De Fauw vroeg in de tweede helft de voorsprong verdubbelde. Na een rode kaart voor Oscar Duarte kon Richard Sukuta-Pasu namens Cercle iets terugdoen, maar vrijwel direct daarna was het via Bolingoli-Mbombo alweer 1-3. In de slotminuut zorgde Stephen Buyl nog voor 2-3.

Dat doelpunt was echter puur voor de statistieken, zoals eigenlijk de gehele wedstrijd. De kans op een fraai affiche in de finale is daarmee erg groot. Anderlecht verdedigt donderdag in eigen huis tegen AA Gent een 0-2 overwinning uit de heenwedstrijd. De finale is op zaterdag 21 maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.