VI Live: Club Brugge met Vormer door, blamage PSV

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Club Brugge met Vormer door, blamage PSV

VI Live is gesloten! Blik terug op de blamerende bekeruitschakeling van PSV!

LANDGENOTEN: Club Brugge heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Belgische bekertoernooi. Het eerste duel met KV Mechelen eindigde in 0-0, maar tijdens de return in Brugge bleek de ploeg van de Nederlanders Ruud Vormer en Stefano Denswil met 3-2 te sterk. Brugge sloeg via matchwinner Brandon Mechele in de slotfase toe tegen het tiental van KV Mechelen. Obbi Oularé maakte de eerste twee treffers van Club Brugge, terwijl Sheldon Bateau en Seth De Witte trefzeker waren namens Mechelen. Vormer maakte het duel in Brugge vol, terwijl Denswil de hele wedstrijd op de bank zat.

22.36 uur: EINDSTAND LIVERPOOL - CHELSEA 1-1
In de halve finale van het toernooi om de League Cup tussen Liverpool en Chelsea is nog niets beslist. De return van volgende week moet uitsluitsel geven wie in de finale Tottenham Hotspur of Sheffield United (League One) treft. Die ploegen werken woensdag de eerste halve finale af. 

22.27 uur: EINDSTAND RODA JC - PSV 3-2
Roda JC heeft voor een enorme stunt gezorgd door PSV uit te schakelen. Tot twee keer toe wist PSV-aanvaller Luuk de Jong een achterstand ongedaan te maken, maar na de winnende treffer van Hicham Faik was het over en uit voor de Brabanders. En dus gaat de nummer twee van de Jupiler League ten koste van de koploper van de Eredivisie door naar de volgende ronde van de KNVB-beker.

22.25 uur: VRIJE TRAP DEPAY
Memphis Depay mag aanleggen vanaf een mooie positie net buiten het zestienmetergebied. De aanvaller van PSV schiet, maar zijn inzet vliegt net naast het doel van Roda JC.

22.22 uur: SPANNEND SLOT IN LIMBURG
Het is even billenknijpen voor Roda JC, al krijgen de Limburgers ook voldoende kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

22.03 uur: GOAL RODA JC
En weer staat Roda JC op voorsprong tegen PSV. Kan Luuk de Jong de achterstand weer ongedaan maken? Namens de Limburgers schiet Hicham Faik met een geweldige vrije trap de 3-2 tegen de touwen.

22.01 uur: GOAL LIVERPOOL 1-1
Raheem Sterling zet aan voor een fraaie actie en schiet de bal achter doelman Thibaut Courtois. De razendsnelle aanvaller laat de Chelsea-defensie en de Belgische goalie volkomen kansloos.

21.54 uur: WILLEMS NAAR DE KANT
Santiago Arias komt in de ploeg voor Jetro Willems. De linksback van PSV kreeg een tik en moet geblesseerd naar de kant.

21.52 uur: VERLENGEN IN KERKRADE
Roda JC Kerkrade en PSV maken zich na de 2-2 tussenstand na negentig minuten klaar voor de verlenging. Tom van Hyfte en Edwin Gyasi scoorden namens Roda JC, terwijl Luuk de Jong de Eindhovense treffers voor zijn rekening nam.

21.39 uur: GOAL PSV
En weer redt Luuk de Jong PSV. De aanvaller voorkomt voorlopig een voortijdige uitschakeling met zijn tweede treffer van de avond: 2-2.

21.36 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL - CHELSEA 0-1

21.30 uur: GOAL RODA JC!
Er zit een stunt aan te komen voor Roda JC Kerkrade! Een kwartier voor tijd schiet Edwin Gyasi de bal onberispelijk achter doelman Remko Pasveer en leiden de Limburgers een kwartier voor tijd met 2-1 tegen PSV.

21.03 uur: GOAL CHELSEA
Eden Hazard opent vanaf elf meter de score tegen Liverpool. De Belgische aanvaller, die voorafgaand aan de penalty werd neergelegd door Emre Can, laat zijn landgenoot Simon Mignolet volkomen kansloos.

20.46 uur: RUSTSTAND RODA JC KERKRADE - PSV 1-1   
Een spetterende openingsfase, maar een eentonig laatste half uur in Limburg. PSV is beter, maar echt gevaarlijk is de ploeg van trainer Phillip Cocu niet meer na de gelijkmaker van Luuk de Jong. Namens Roda JC opende Tom van Hyfte al na vier minuten de score tegen de koploper van de Eredivisie.

20.45 uur: AFTRAP LIVERPOOL - CHELSEA
Chelsea neemt het toernooi om de League Cup uiterst serieus. Manager José Mourinho voert nauwelijks wijzigingen door in zijn elftal voor de halve finale tegen Liverpool. Datzelfde geldt voor The Reds. Ook manager Brendan Rodgers speelt in een sterke formatie.

Liverpool: Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Lucas, Henderson, Gerrard, Moreno, Markovic, Coutinho, Sterling.
Chelsea:
Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Filipe Luis; Matic, Mikel; Willian, Fabregas, Hazard; Diego Costa.

20.17 uur: GOAL PSV: 1-1
En nu is het wel raak! Luuk de Jong wordt op maat bediend door Jürgen Locadia en laat doelman Benjamin van Leer kansloos.

20.15 uur: STERKE FASE PSV
De ploeg van trainer Phillip Cocu krijgt kansen via Jetro Willems, Jürgen Locadia en Luuk de Jong. Tot dusver zonder succes. Maar de Limburgers hebben het zwaar.

20.04 uur: GOAL RODA JC
Het Parkstad Limburg Stadion ontploft! Tom van Hyfte knalt de bal in het dak van het doel en zet de Limbugers al na vier minuten op voorsprong: 1-0.

20.00 uur: AFTRAP RODA JC KERKRADE - PSV
Het duel in Limburg is eerder uitgesteld omdat de topper PSV-Feyenoord (4-3, uiteindelijk gespeeld op woensdag 17 december) werd verplaatst omdat PSV in het Europa League-duel bij Estoril op vrijdag nog aan de bak moest. Dat treffen was op donderdagavond 27 november stilgelegd vanwege hevige regenval. Aanvankelijk stond het bekerduel met Roda gepland voor die 17 december.

Als PSV wint in Kerkrade, dan wacht in de kwartfinale van het bekertoernooi een thuisduel met Excelsior. Hieronder de 22 namen.

Roda JC Kerkrade: Van Leer; Dijkhuizen, Biemans, Werker, Van Peppen; Van Hyfte, Pluim, Faik; Höcher, Jansen, Gyasi.
PSV:
Pasveer; Brenet, Isimat, Bruma, Willems; Guardado, Ritzmaier, Wijnaldum; Locadia, De Jong, Depay.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.