Duitsland geldt zoals altijd als een van de favorieten voor de eindzege op het EK, maar er is nog wat werk aan de winkel. In de oefenwedstrijd tegen Denemarken wist de ploeg van bondscoach Joachim Löw ook mét twee oude bekenden niet te winnen.

Duitsland
1 - 1
Denemarken
Denemarken

De twee meest opvallende namen in de Duitse basis waren die van Thomas Müller en Mats Hummels. De beide oudgedienden werden zo'n tweeënhalf jaar geleden nog aan de kant geschoven, maar keerden terug in de EK-selectie van bondscoach Joachim Löw en stonden bij de eerste oefenwedstrijd ook direct aan de aftrap. De tegenstander was Denemarken, waar voormalig Ajax-middenvelder Christian Eriksen ook mocht beginnen.

Müller had zijn terugkeer na een klein kwartiertje ook zomaar kunnen opleuken met een doelpunt, maar zijn kopbal van een meter of acht bracht de Deense keeper Kasper Schmeichel niet in verlegenheid. Ook Leroy Sané verzuimde de betere Duitsers op 1-0 te zetten, waarna ook die andere herintreder niet scoorde: Hummels kon nét niet bij een vrije trap van Joshua Kimmich.

Kort voor rust raakte Serge Gnabry ook nog de lat, maar vrijwel direct ná rust werd het alsnog 1-0. De halverwege ingevallen Kasper Dolberg (ook ex-Ajax) stond nog maar net binnen de lijnen of Florian Neuhaus zorgde voor de openingsgoal: hij scoorde van dichtbij nadat een voorzet van Robin Gosens via een Deens been voor zijn voeten was gekomen.

Gelijkmaker
Langzaam maar zeker kwam Denemarken echter beter in de wedstrijd, en dat leverde in de 71ste minuut ook de gelijkmaker op. Met een fraai passje stuurde Eriksen ploeggenoot Yussouf Poulsen diep, de aanvaller van RB Leipzig bleef koel en passeerde Manuel Neuer. Via Kimmich (wederom werd de lat geraakt) was Duitsland nog dicht bij de winst, maar het bleef bij 1-1.

En dus lijkt Duitsland (zoals ook Nederland) nog niet helemaal klaar voor het EK. Die Mannschaft speelt in de groepsfase van het EK in Groep F (de poule des doods) achtereenvolgens tegen Frankrijk, Portugal en Hongarije. Voor de Denen wachten er in Groep B poulewedstrijden tegen Finland, België en Rusland.