Denderende Dumfries blinkt uit bij voetbalshow Inter tegen Bologna

Reacties

Met Denzel Dumfries in een glansrol heeft Internazionale huisgehouden tegen Bologna: 6-1. Dumfries stond voor het eerst in de basis bij Inter en gaf de assist bij de 1-0 en speelde een hoofdrol bij de derde goal. De rechtsback deed negentig minuten mee in Milaan. Stefan de Vrij werd na een uur gewisseld.

Denderende Dumfries blinkt uit bij voetbalshow Inter tegen Bologna
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
6 - 1
Bologna
Bologna

Waar Inter in de Serie A een sterke start kent, daar kreeg het team van trainer Simone Inzaghi deze week in de Champions League een behoorlijke kater te verwerken. Real Madrid bezorgde de Milanezen een late nederlaag door een goal van Rodrygo: 0-1. Tegen Bologna schudde Inter de frustratie van de verliespartij van zich af.

Al na zes minuten was het raak: Dumfries stoomde op aan de rechterflank en verzond een afgemeten voorzet die door Lautaro Martínez bij de tweede paal werd binnen getikt. Aan de andere kant moest Inter-doelman Samir Handanovic even in actie komen toen Roberto Soriano uithaalde. Een tegenvaller voor de thuisploeg was het vroege uitvallen van Joaquín Correa, die werd vervangen door Edin Dzeko.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rond het half uur besliste Inter in korte tijd de wedstrijd. Uit een corner kopte Milan Skriniar hard de 2-0 in het doel en een paar minuten later was het weer Dumfries die zich onderscheidde. De ex-PSV'er stoomde opnieuw op en ging vervolgens de combinatie aan met Dzeko om de bal weer de zestien in te sturen. Via een speler van Bologna belandde de bal voor de voeten van Nicolò Barella: 3-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Geen goal Dumfries
Inter bleef na rust veel te sterk voor Bologna, bij wie Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk gedurende de tweede helft binnen de lijnen kwamen. Zij zagen hoe Matías Vecino kort na de hervatting de vierde goal voor Inter maakte. Op aangeven van Federico Dimarco was Vecino wel alert nadat Dzeko en Dumfries de bal misten. Rond het uur spelen wist Dzeko alsnog twee keer het net te vinden. De ervaren Bosniër werd twee keer in de zestien bediend en rondde even zo vaak gedecideerd af: 6-0.

Op dat moment was De Vrij al naar de kant gehaald door Inzaghi, die tien minuten voor tijd zag dat Dumfries zijn basisdebuut niet kon opluisteren met een goal. Dzeko stuurde de rechtsback de diepte in, maar nadat hij zijn tegenstander uitkapte miste zijn schot kracht om keeper Lukasz Skorupski te passeren. De jonge Belg Arthur Theate redde in de slotfase nog de eer voor Bologna door de 6-1 binnen te koppen. Inter gaat na vier wedstrijden aan de leiding in de Serie A, maar AC Milan, AS Roma en Napoli kunnen bij een zege dit weekend de regerend kampioen passeren. Inter gaat komende dinsdagavond op bezoek bij Fiorentina.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.