Del Bosque vreest finale: 'Ben toch wel een beetje bezorgd'

Reacties

Vicente del Bosque hoopt dat alle Spaanse spelers zonder kleerscheuren van het veld stappen na de Champions League-finale van zaterdagavond tussen Real Madrid en Atlético Madrid (aftrap 20.45 uur). De bondscoach van Spanje ziet waarschijnlijk zeven van zijn internationals in actie.

Del Bosque vreest finale: 'Ben toch wel een beetje bezorgd'

'Ik ben toch wel een beetje bezorgd over de conditie van de spelers. Het is te hopen dat iedereen zaterdag gezond van het veld stapt', aldus Del Bosque op de website van de Spaanse voetbalbond (RFEF). 'Alle opwinding rond deze finale is aan de andere kant ook belangrijk voor de spelers. Wat dat betreft verliezen we wat aan de ene kant, maar winnen we aan de andere kant.'

Aan de kant van Real Madrid komen Dani Carvajal, Iker Casillas en Sergio Ramos waarschijnlijk in actie, terwijl basisplaatsen voor Atlético's Diego Costa, Juanfran, Koke en David Villa worden verwacht in Estádio da Luz. Xabi Alonso zou normaal gesproken ook in actie komen bij Real, maar de middenvelder ontbreekt tijdens de eindstrijd in Lissabon vanwege een schorsing.

'Voor het Spaanse voetbal is het prachtig dat er twee Spaanse ploegen in de finale staan. Dat is een uitzonderlijk succes. Het geeft aan dat onze clubs er goed voor staan', gaf Del Bosque eerder al aan. Het succes van Atlético dit seizoenhad hij niet verwacht. 'Ik denk dat ze iedereen hebben verrast. Alleen grote optimisten hadden gedacht dat ze zo ver zouden komen.'

Del Bosque liet onlangs weten dat de Spaanse internationals van Atlético en Real na de eindstrijd van het kampioenenbal een week rust krijgen voor ze aan de voorbereiding op het WK beginnen. Tijdens het toernooi in Brazilië is Nederland op vrijdag 13 juni - een kleine drie weken na de Champions League-finale - de eerste tegenstander in Groep B.

Uitgebreide wedstrijdanalyses vind je op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.