Defoe loopt EK-deelname mis: 'Het is een teleurstelling'

Reacties

Jermain Defoe baalt als een stekker van het feit dat hij niet opgenomen is in de voorselectie van Engeland voor het EK van komende zomer. De spits van Sunderland is van mening dat hij een oproep had verdiend.

Defoe loopt EK-deelname mis: 'Het is een teleurstelling'

Defoe scoorde dit seizoen vijftien keer en elf van die doelpunten maakte hij in 2016. De 33-jarige goalgetter had daarmee een groot aandeel in de handhaving van Sunderland. Door zijn huidige topvorm had de 55-voudig international het niet meer dan logisch gevonden wanneer bondscoach Roy Hodgson hem wel had opgenomen in de voorselectie.

'Ik ben natuurlijk al een hele poos niet opgeroepen voor Engeland, maar ik dacht altijd dat je werd opgeroepen voor een eindtoernooi op basis van prestaties', klinkt Defoe verbitterd in gesprek met Sky Sports. 'Als je als spits veel scoort, heb je een kans om opgeroepen te worden. Aan het eind van het seizoen heb ik zeker nagedacht over het EK, daarvoor was ik alleen bezig met Sunderland. Het voelt als een teleurstelling dat ik niet ben opgenomen in de groep. Volgens mij heb ik alles gedaan wat ik kon.'

Hoewel Defoe inmiddels voor voetbalbegrippen op leeftijd is, is hij niet van plan te bedanken voor de nationale ploeg. 'Ik ben nooit gestopt als international en zal ook nooit stoppen omdat ik nog steeds geloof dat ik op dat niveau mijn doelpunten kan maken. Dat houdt mij scherp en was ook een van de redenen dat ik de Verenigde Staten verliet om terug te keren naar Engeland.'

Hodgson was blijkbaar minder onder de indruk van de prestaties van Defoe bij Sunderland. Hij geeft in de voorhoede de voorkeur aan Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool) en Jamie Vardy (Leicester City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.