'Sturridge is geweldig, als hij fit is'

Reacties

Daniel Sturridge is weer terug na blessureleed en dat hebben de tegenstanders van Liverpool de voorbije weken geweten ook. Alleen fysieke problemen lijken de man van glas van doelpunten te kunnen houden.

'Sturridge is geweldig, als hij fit is'

Een heupblessure, knieproblemen en nog eens een hamstringkwetsuur. Sturridge gaat al jaren van blessure naar blessure, met doelpuntenrijke periodes die voor afwisseling zorgen. In de competitie scoorde de Engelsman al zes keer in zijn laatste acht wedstrijden en donderdagavond was het tegen Villarreal in de halve finale van de Europa ook weer raak. 'De sfeer was geweldig, het was vervolgens aan ons om te presteren', zegt de maker van de 2-0 op de Liverpool-site.

'We werkten ons kapot en dwongen zo de zege af. We hebben het gewenste resultaat en daar hadden we ook recht op.' De 26-jarige aanvaller kan zich uitstekend vinden in de speelwijze die manager Jürgen Klopp voor ogen heeft bij Liverpool, dat met name in thuiswedstrijd veel druk zet. 'We laten tegenstanders niet met rust. We zetten ze continu onder druk, dat is wat we graag doen en wat we blijven doen.'

Slechts twee keer in zijn loopbaan kwam de zestienvoudig international tot meer dan zestien optredens in de competitie, met als hoogtepunt het seizoen 2013/14. Toen bezorgde hij samen met Luis Suárez iedere Premier League-verdediger nachtmerries. Sturridge scoorde 22 keer, maar het was niet voldoende voor de landstitel. Liverpool gaf de koppositie in de laatste weken van het seizoen uit handen. Sturridge zag zijn ex-club Manchester City kampioen worden.

Kansen op eerherstel komen er gezien zijn leeftijd nog en aan zijn kwaliteiten gaat het niet liggen, weet ook Klopp. 'Iedereen kan zien dat als Sturridge fit is, hij een geweldige aanvaller is. Ik ken zijn kwaliteiten. Voordat ik hier kwam wist ik hoe goed hij was en nu weet ik het nog beter.' Voor Sturridge is het de vraag hoe bondscoach Roy Hodgson de kwaliteiten van de Liverpool-spits inschat. Eind maart speelde hij tegen Nederland voor het eerst sinds september 2014 een interland, maar met spitsen als Harry Kane, Jamie Vardy en Danny Welbeck is de concurrentie niet mals. Aanvoerder Wayne Rooney lijkt voor een plaats op het middenveld te moeten gaan, maar is indien nodig ook nog altijd een optie voor in de punt van de aanval.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.