Defensief spel ADO Den Haag irriteert Elia

Reacties

Eljero Elia gaf zondag na de moeizame zege op ADO Den Haag toe dat Feyenoord moeite had om de tegenstander kapot te spelen. Een bevlieging van de vleugelflitser leidde uiteindelijk tot de treffer van Karim El Ahmadi: 0-1.

Defensief spel ADO Den Haag irriteert Elia

Het defensieve spel van ADO Den Haag irriteerde Elia. 'Elke wedstrijd die we spelen krijgen we dat nu. De tegenstander gaat voor de pot hangen en wacht op counters. Het hoort erbij, we moeten onze momenten kiezen', sprak de buitenspeler tegen FOX Sports.

Na de 0-1 was het 'klaar', volgens Elia. 'Met onze mankracht achterin… Eric Botteghin poetst elke bal weg. Bovendien hebben we veel ervaring op het middenveld.' Na de goal van El Ahmadi maakte Elia een gebaar richting een ADO Den Haag-fan. 'Dat mannetje deed de hele tijd al irritant. Ik hoorde vervelende woorden.'

Jean-Paul van Gastel erkende dat Feyenoord diep moest gaan om de zegereeks voort te zetten. 'Met Mike Havenaar erbij kwam er meer schwung bij ADO. Zij speelden opportunistischer, gingen pompen en dan kan de bal altijd een keer goed vallen. Wij verzuimden daarvoor de wedstrijd te beslissen. Nee, we zaten niet rustig op de bank', meldde de assistent-trainer. Wegens familieomstandigheden stond hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst de pers niet te woord.

Feyenoord speelde voor rust heel stroperig tegen de hekkensluiter. 'Het ging vandaag moeizamer dan in de eerdere uitwedstrijden van dit jaar tegen Roda JC Kerkrade en FC Twente', vond Van Gastel. 'Het was voor ons lastig om oplossingen te vinden tegen een zeer defensief ADO. We speelden ook in een iets te laag tempo. Eigenlijk hebben we in die fase geïnvesteerd om na rust toe te slaan. Na 55 à zestig minuten raakte ADO vermoeid.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.