Deense bondscoach verdedigt Gaaei tegen 'persoonlijke en neerbuigende' kritiek

Reacties

Kasper Hjulmand, bondscoach van Denemarken, heeft geen goed woord over voor analist Kenneth Perez en de manier waarop hij kritiek leverde op Anton Gaaei. Perez pakte zijn landgenoot hard aan na de wedstrijd tussen zijn club Ajax en Feyenoord.

Deense bondscoach verdedigt Gaaei tegen 'persoonlijke en neerbuigende' kritiek
© Pro Shots
Tsjechië O21
Tsjechië O21
0 - 0
Denemarken O21
Denemarken O21

'Die jongen komt van Viborg FF, een heel kleine club in Denemarken, hij weet niet wat hem overkomt. Hij heeft nooit gehoord van hoe het is om hier te voetballen. Al die indrukken en nieuwe dingen. Dit gaat hem volledig de pet te boven', aldus Perez bij ESPN na het eerste deel van de in twee etappes afgewerkte Klassieker van vorige maand.

Hjulmand is daar niet van gediend. 'Die toon, persoonlijk en neerbuigend, die is niet nodig. Je kan professioneel zijn en zeggen dat iets jammer is, maar ik vind de algemene toon rauw. Of het nu over spelers gaat, of over jongeren. Vaak vind ik het te ver gaan, en dat hoeft helemaal niet. Je kan prima kritisch zijn zonder neerbuigend te doen', aldus de keuzeheer tegen de Deense sportsite bold.

Gaaei kwam in augustus voor ruim vier miljoen euro naar Amsterdam, zijn contract loopt tot 2028. De rechtsachter kwam tot vier wedstrijden in de Eredivisie en eentje in de Europa League in de ploeg van Maurice Steijn. Momenteel is hij met Denemarken Onder-21 op pad, dinsdag speelt die ploeg een kwalificatiewedstrijd in en tegen Tsjechië.

UEFA U21 Championship Qualification

Stand Groep I UEFA U21 Championship Qualification 2025 Slovakia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Denemarken O21
5
3
2
0
9-4
+5
11
2
Wales O21
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
IJsland O21
4
2
0
2
4-6
-2
6
4
Tsjechië O21
4
1
2
1
6-4
+2
5
* Actueel tot en met 16 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.