Debuut bij Liverpool lonkt voor Assaidi tegen Young Boys

Oussama Assaidi (foto) kan donderdagavond in het Europa League-duel met BSC Young Boys zijn debuut maken voor Liverpool. Manager Brendan Rodgers heeft de vleugelaanvaller opgenomen in de twintigkoppige selectie die naar Zwitserland afreist.

Debuut bij Liverpool lonkt voor Assaidi tegen Young Boys

Rodgers geeft in het duel in Bern een aantal jeugdspelers de kans, omdat enkele vaste krachten worden gespaard met het oog op de confrontatie met Manchester United aankomende zondag.

'Ik kijk er altijd naar uit om jonge voetballers aan het werk te zien', vertelt Rodgers. 'Ik heb jonge spelers meegenomen van wie ik denk dat ze iets kunnen bijdragen aan de ploeg', licht Rodgers de aanwezigheid toe van onder anderen Assaidi, aanvaller Samed Yesil en middenvelder Dani Pachecho.

'Ik weet wel dat ze talent hebben, maar hebben ze het ook in zich om zich in het eerste elftal te vechten? Als er spelers zijn die het goed doen, zie ik geen enkele reden waarom ze niet ook aankomend weekend een rol kunnen spelen.'

Rodgers werkt naar eigen zeggen met een smalle A-selectie, maar maalt daar niet om. 'Het geeft jonge spelers de hoop dat ze bij de ploeg betrokken kunnen raken. Ik kijk daarom uit naar het duel van donderdagavond. We treden aan met een ploeg die de wedstrijd kan winnen, daar heb ik alle vertrouwen in.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's