Debuut bij Brøndby lonkt voor sterker wordende Boulahrouz

Khalid Boulahrouz kan zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Viborg FF zijn debuut maken voor zijn nieuwe club Brøndby IF. Zowel de verdediger als trainer Thomas Frank is optimistisch.

Debuut bij Brøndby lonkt voor sterker wordende Boulahrouz

Boulahrouz speelde op 19 mei zijn laatste wedstrijd, toen hij met Sporting Lissabon met 4-1 won bij Beira-Mar. Na afloop van vorig seizoen zat de 31-jarige verdediger zonder club, want hij liet zijn contract bij Sporting ontbinden. Eerder deze maand tekende hij vervolgens bij Brøndby, dat zondag een thuisduel met Viborg op het programma heeft staan. Het kan de eerste wedstrijd in vijf maanden worden voor De Kannibaal.

'Ik ben bij Brøndby qua conditie gelukkig niet vanaf nul begonnen, want in de periode dat ik geen club had heb ik voor mezelf getraind', aldus Boulahrouz op de website van Brøndby. 'Ik voel me elke dag sterker worden.'

Trainer Frank is ook positief over de fysieke toestand van zijn recente aanwinst. 'Maar het is belangrijk dat we hem niet overbelasten.' Frank wilde het debuut van Boulahrouz tegen Viborg daarom niet bevestigen. 'We zullen zien hoe de zaken er zondag met hem voor staan.'

Brøndby kan de entree van Boulahrouz goed gebruiken, want de club is slecht aan het seizoen begonnen en staat in de Deense Superliga negende, twee punten boven de degradatiezone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen