Debuterende aanvallers en Berghuis schieten AZ aan kop

Reacties

AZ heeft het eerste duel onder leiding van Marco van Basten met 0-3 gewonnen bij Heracles Almelo. De voormalige topspits zag zijn volledige voorhoede doel treffen.

Debuterende aanvallers en Berghuis schieten AZ aan kop

Beide ploegen maakten er in de eerste helft niet bepaald een boeiend schouwspel van. Heracles werd via Oussama Tannane en Bryan Linssen wat dreigend, terwijl flankspeler Steven Berghuis na een minuut of 24 pas voor het eerste Alkmaarse gevaar zorgde. Ook aanvallende aanwinsten Guus Hupperts en Muamer Tankovic toonden zich even, maar scoren deden zij nog niet.

Dat lukte het Alkmaarse aanvallende trio ná de pauze wel. Eerst was het linkspoot Berghuis die vanaf rechts naar binnen trok en raak schoot, even later deed de rechtsbenige debutant Hupperts vanaf de linkerflank hetzelfde. Zijn treffer was van grote schoonheid: hij krulde de bal prachtig in de bovenhoek: 0-2.

Een kwartier voor tijd was het ook de derde aanvaller, net als Hupperts voor het eerst actief in het AZ-shirt, die voor het slotakkoord zorgde. Muamer Tankovic (op foto in duel met Bas Sibum) zag hoe Heracles-keeper Dennis Telgenkamp een schot van Berghuis losliet, waarna de van Fulham overgekomen Zweed simpel de 0-3 binnentikte. Daardoor gaat AZ (voorlopig) op doelsaldo aan kop in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.