West Bromwich hengelt Davidson definitief binnen

Reacties

West Bromwich Albion heeft de komst van Jason Davidson afgerond. De Australische verdediger komt over van Heracles Almelo, waar hij in onmin met de club was geraakt.

West Bromwich hengelt Davidson definitief binnen

Davidson verkeerde in de veronderstelling dat hij deze zomer transfervrij uit Almelo kon vertrekken, maar had zelf verzuimd zijn aflopende contract op te zeggen. Heracles claimde dat zijn arbeidsovereenkomst automatisch met één jaar was verlengd en wilde daarom compensatie. Uiteindelijk kwam het alsnog tot een overgang.

De 23-jarige verdediger doorstond de medische keuring en tekenende voor twee jaar, met een optie op een derde seizoen. Voor zijn tijd in Almelo kwam Davidson uit voor Pacos Ferreira en Covilhá in Portugal en Hume City in Australië.

Trainer Alan Irvine is verguld met de komst van Davidson. 'Hij heeft een geweldig WK achter de rug en deed het goed tegen de grote landen', doelt hij onder meer op Nederland. 'Hij gaat de concurrentie aan met Sébastien Pocognoli. Door wat contractuele problemen met zijn vorige club is zijn komst wel vertraagd. Daardoor heeft hij sinds het WK niet fatsoenlijk kunnen trainen, dus hij heeft wat meer tijd nodig om helemaal fit te worden', aldus Irvine, die daarmee aangeeft dat de start van de Premier League, op zaterdag 16 augustus in eigen huis tegen Sunderland, waarschijnlijk te vroeg komt.

Bij West Bromwich is uitvoerig navraag gedaan over Davidson. 'Ik heb met Tim Cahill gesproken', vervolgde Irvine. 'Die gaf hoog op over hem, zowel over zijn voetbalkwaliteiten als zijn karakter.' Technisch directeur Terry Burton vult aan: 'Tijdens het WK heeft Davidson zich staande gehouden tegen topvoetballers als Arjen Robben, Alexis Sánchez en vele anderen. Daar heeft hij laten zien wat hij waard is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.