AZ ontmoet meer ervaren Heracles in Almelo

Reacties

In de aanloop naar de eerste speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zaterdag staan Heracles Almelo en AZ tegenover elkaar in het Polman Stadion (aftrap 20.45 uur).

AZ ontmoet meer ervaren Heracles in Almelo

● Afgelopen seizoen won Heracles Almelo thuis met 2-0 van AZ. Doelpuntenmakers in het Polman Stadion waren Bryan Linssen en Oussama Tannane, die op 15 december 2013 zorgden voor de derde thuiszege op AZ in de clubhistorie van Heracles.

● AZ won vier van de voorgaande tien ontmoetingen in Almelo. De laatste keer op 31 maart 2013, toen Mike te Wierik aan de kant van de thuisclub een hoofdrol had. De verdediger zorgde met een eigen doelpunt voor 0-2 en bepaalde nog voor rust de eindstand op 1-2.

● Heracles Almelo beleefde de voorbije jaargang een van zijn minste seizoenen van de afgelopen jaren. De ploeg van trainer Jan de Jonge eindigde als veertiende, met slechts acht punten voorsprong op het rechtstreeks gedegradeerde Roda JC Kerkrade.

● AZ kende vooral een vermoeiend seizoen, want de Alkmaarders kwamen liefst 58 officiële duels binnen de lijnen. Maar uiteindelijk stond de club uit Noord-Holland met lege handen. De strijd om de Johan Cruijff Schaal ging verloren, in de Europa League bereikte AZ de kwartfinale en in het KNVB-bekertoernooi de halve finale. In de play-offs om Europees voetbal verloor de ploeg van trainer Dick Advocaat in de beslissende ronde van FC Groningen.

● Advocaat werd na afgelopen seizoen opgevolgd door Marco van Basten, die overkwam van SC Heerenveen. Ook de twee vleugelaanvallers - Roy Beerens en Johann Berg Gudmundsson - vertrokken en zij werden vervangen door Guus Hupperts en Muamer Tankovic. De grootste aderlating is wellicht het verlies van Nick Viergever, al anticipeerden de Alkmaarders daar een jaar terug al op met de komst van voormalig Heraclied Jan Wuytens.

● Heracles Almelo miste het afgelopen seizoen ervaring en dat heeft de club deze transferperiode goedgemaakt met de komst van Mark-Jan Fledderus, Bas Sibum en Ramon Zomer. Clubmensen Remko Pasveer en Kwame Quansah vertrokken uit Almelo, terwijl ook Mark Uth niet terugkeert bij Heraces.

● AZ heeft met Willie Overtoom, Mikhail Rosheuvel en Jan Wuytens drie spelers met een verleden bij Heracles Almelo onder contract staan. Rosheuvel speelde het afgelopen seizoen nog op huurbasis in het Polman Stadion. Hij was toen ploeggenoot van Simon Cziommer, die eerder twee jaar speelde voor de Alkmaarders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.