De Vrij weigert knieblessure als excuus te gebruiken

Stefan de Vrij bleef na 45 minuten met een knieblessure achter in de kleedkamer. Oranje keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan. De verdediger van Lazio ging vooral bij de eerste treffer niet vrijuit. Hij wendde zijn kwetsuur niet aan als excuus.

Hoewel De Vrij een knieblessure overhield aan het treffen van donderdag met IJsland (0-1 nederlaag), achtte hij zichzelf fit genoeg om te starten. 'Die keuze heb ik samen met de technische en medische staf gemaakt', vertelde de centrale verdediger na afloop. 'Maar goed, ik kreeg tijdens de wedstrijd weer last, zeker met een knie is het dan beter om te stoppen.'

De Vrij hield geen bijster goed gevoel over aan de 45 minuten waarin hij in actie kwam. Bij de eerste tegengoal, van Oguzhan Özyakup ging hij namelijk niet vrijuit. De 29-voudig international weigerde echter te wijzen naar zijn knieblessure, een kwetsuur die hem bij de start van dit seizoen ook al parten speelde. 'Het kwam pas later in de wedstrijd', liet hij na de 3-0 nederlaag weten.

Onterecht
Dat het Nederlands elftal de doelpunten te eenvoudig incasseerde, was iets waar ook de spelers het eenduidig over eens waren. 'We zijn niet blij, dat lijkt me duidelijk', reageerde Davy Klaassen kort bij de NOS. 'We geven goals te gemakkelijk weg en missen onze kansen. Qua spelbeeld vind ik het niet terecht dat we hier verliezen. Als je ziet wat voor kansen wij krijgen... Zij krijgen drie kansen, maar zijn een stuk efficiënter.'