De Vrij staakt gesprekken met Feyenoord over contract

Stefan de Vrij heeft de contractonderhandelingen met Feyenoord voorlopig stopgezet. Pas na dit seizoen gaan aanvoerder en club weer in gesprek over zijn medio 2014 aflopende contract.

De Vrij staakt gesprekken met Feyenoord over contract

De Vrij geeft aan zich te willen concentreren op het voetbal, zonder daarbij te worden afgeleid door andere zaken. Iemand die juist wat afleiding kan gebruiken, is Kelvin Leerdam. De verdediger annex middenvelder heeft zich vrijdag niet hoeven melden op het Feyenoord-trainingsveld, hij kreeg vrijaf om zijn afgeketste transfer naar Vitesse te verwerken.

'In de ochtend had de groep al afscheid genomen van Kelvin en hem succes gewenst', aldus trainer Ronald Koeman. 'Maar 's avonds bleek op het laatste moment dat het niet doorging. Dat is op de eerste plaats heel pijnlijk voor Kelvin. Hij was er kapot van, want het gaat om zijn toekomst. Daarom hebben we besloten dat hij een paar dagen rust krijgt.'

Alleen de handtekening van Vitesse-directeur Erwin Kasakowski ontbrak onder een verbintenis bij Vitesse, Feyenoord en de Arnhemmers waren akkoord over een afkoopsom van 450 duizend euro. Leerdam zou in de zomer sowieso naar Vitesse vertrekken. Daardoor en dankzij de mislukte overgang van FC Twente-speler Leroy Fer (ex-Feyenoord) naar Everton, lopen de Rotterdammers ruim een miljoen euro mis. Feyenoord zou voor zes ton meedelen in de overgang van Fer.

Ook aan spits Guyon Fernandez (contract tot medio 2014) had Feyenoord nog kunnen verdienen. Voor hem waren behalve NAC, NEC en Willem II ook een Turkse en Zwitserse club in de markt, maar tot een deal kwam het niet.

Overigens is het nog onzeker of Ruben Schaken zondag in actie kan komen tijdens het uitduel met Willem II. Daryl Janmaat, die het bekerduel met PSV woensdag (2-1 verlies) miste vanwege een griepje, is er waarschijnlijk wel weer bij. 'We kijken morgen welke spelers allemaal honderd procent fit zijn en dan beslissen we over de selectie voor zondag', besloot Koeman.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen