Zaak-Leerdam lijkt alleen maar verliezers op te leveren

Waar Feyenoord er donderdag lange tijd op rekende dat Kelvin Leerdam (22) een half jaar eerder dan de bedoeling was de overstap van Feyenoord naar Vitesse zou maken, lijkt de verdediger annex middenvelder ook voor de rest van het seizoen speler van de Rotterdamse club.

Zaak-Leerdam lijkt alleen maar verliezers op te leveren

Leerdam weigerde onlangs zijn aflopende verbintenis te verlengen. De multifunctionele speler kreeg daarop te horen dat hij niet meer voorkwam in de plannen van trainer Ronald Koeman. Aangezien Leerdam vervolgens overeenstemming bereikte over een zomerse gang naar Arnhem, was de verwachting dat een versnelde transfer nog wel op tijd rond zou komen. Dat bleek niet het geval.

Overigens is er wel een klein voorbehoud te maken. Beide clubs maakten geen melding van een akkoord. Maar wanneer die overeenkomst er wel is zonder wereldkundig gemaakt te zijn in de laatste uren van de transferwindow, kan morgen een dergelijk bericht alsnog komen.

De gang van zaken kent momenteel louter verliezers. Leerdam zal nog een half jaar moeten toekijken bij Feyenoord. De Rotterdamse club mist de minieme transferinkomsten die bij een versnelde overgang vanuit Arnhem betaald zouden worden en Vitesse-coach Fred Rutten krijgt zijn gewenste versterking niet.

Rutten uitte eerder op de avond al zijn woede over het uitblijven van versterkingen. 'Ik voel me niet serieus genomen', vertelde hij na de 4-0 nederlaag in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi tegen Ajax. Rutten had onlangs de wens uitgesproken in iedere linie een aanwinst te mogen begroeten. Een verlangen waaraan de clubleiding dus niet kon voldoen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen