De Vrij kansloos in bekerfinale: 'Ze waren superieur'

Vol goede moed ging Stefan de Vrij woensdagavond voor zijn eerste hoofdprijs in dienst van Lazio, maar in de bekerfinale tegen Juventus maakte de koploper van de Serie A de suprematie overduidelijk. De Vrij baalt, maar beseft dat Juventus simpelweg te sterk was.

De Oude Dame kwam binnen 25 minuten op een 2-0 voorsprong, via Dani Alves en Leonardo Bonucci. Dit bleek ook de eindstand. 'We wilden deze finale winnen, maar we weten hoe sterk Juventus is. We probeerden het, maar ze waren superieur', treurt De Vrij na de nederlaag in gesprek met Sky. 'Onze fans waren fantastisch, ze bleven ons steunen tot aan het laatste fluitsignaal. Helaas konden we ze niet belonen met de beker.'

Lazio won in 2013 voor het laatst een hoofdprijs, toentertijd werd er wel gewonnen in de strijd om de Coppa Italia. Stadsgenoot en rivaal AS Roma werd toen met 0-1 verslagen. Een jaar later voegde De Vrij zich bij Lazio. 'Ik ben heel erg teleurgesteld. Juventus speelde in de sterkst mogelijke opstelling en we weten allemaal welke kwaliteiten de spelers bezitten. We hebben kansen gekregen, maar Juventus verdiende de overwinning.'

Voor De Vrij, die in de finale twintig minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, staat er dit seizoen niets meer op het spel. De ploeg is in de Serie A met nog twee wedstrijden te gaan zeker van de vierde of vijfde plek, voldoende voor een plek in de groepsfase van de Europa League. Dit seizoen kwamen de Romeinen niet uit in Europa, in de vorige jaargang werd Lazio in de achtste finale van de Europa League uitgeschakeld.