De Vrij kan niet wachten op clash met Strootman

Reacties

Al in de zomer omcirkelde Stefan de Vrij zondag 11 januari in zijn agenda. Dan staat de wedstrijd der wedstrijden op het programma voor Lazio: de Derby della Capitale tegen AS Roma. De verdediger, die in uitstekende vorm verkeert, kan er niet op wachten.

De Vrij kan niet wachten op clash met Strootman

Lazio, dat derde staat, is zondag (aftrap 15.00 uur) de uitspelende ploeg tegen nummer twee AS Roma, waar Urby Emanuelson en Kevin Strootman spelen. 'Al vanaf de dag dat ik hier ben gaat het over die derby. Als fans je zien zeggen ze altijd: 11 januari, dan is de derby en die is belangrijk voor ons', aldus De Vrij tegen de NOS. 'Of ik nerveuzer ben dan normaal kan ik nu nog niet zeggen. Ik heb er in ieder geval zin in, dit zijn de mooie wedstrijden om te spelen.'

Na een opstartfase die gepaard ging met vallen en opstaan heeft De Vrij in de Serie A zijn draai helemaal gevonden. De ex-Feyenoorder manifesteert zich als uitstekende balafpakker, want van alle spelers in de competitie had alleen Dario Dainelli van Chievo Verona (61) meer onderscheppingen had dan De Vrij: 57. De Nederlander geldt dan ook als onbetwiste basisspeler in het elftal van trainer Stefano Pioli.

Stefan de Vrij wint een kopduel van Sampdoria-spits Stefano Okaka.
Stefan de Vrij wint een kopduel van Sampdoria-spits Stefano Okaka.

'In de Eredivisie speel je vaak tegen één spits die altijd in de bal gaat, hier sta je tegenover twee spitsen, waarvan er eentje diep gaat en de ander in de bal', legt De Vrij uit. 'Een mooi voorbeeld is toen we met Oranje tegen Italië (2-0, red.) speelden. Ik stond met Jeffrey Bruma tegen Ciro Immobile en Simone Zaza en hoe zij speelden waren we niet gewend. Toen zijn we een paar keer goed verrast. Nu lees ik dat beter en overkomt mij dat niet meer.'

De Vrij omschrijft de Serie A als een tactisch zwaardere competitie. 'Het gaat om het juiste moment. Dan gaat het heel langzaam en dan ligt ie er toch opeens in. Dus moet je negentig minuten scherp zijn. Als verdediger is het heel leerzaam', vertelt hij. De Vrij is met Lazio bezig aan een uitstekende reeks, want de Biancocelesti zijn al zes duels op rij ongeslagen. Aan die prestatie leverden De Vrij en zijn collega-verdedigers een wezenlijke bijdrage, want in vier van die zes duels hield Lazio de nul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.