Lazio derde ondanks weggeven zege bij Inter

Dankzij twee goals van Felipe Anderson leek Lazio op weg naar een overwinning bij Internazionale, maar de ploeg van trainer Robert Mancini kwam uitstekend terug (2-2).

Lazio, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde, kende een bliksemstart in Stadio Giuseppe Meazza. Al binnen twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Anderson, die de bal na een voorzet van Stefan Radu perfect meenam en hard binnenschoot.

De Braziliaan was in de 37ste minuut opnieuw trefzeker en leek daarmee voor een vroege beslissing te zorgen. Vanaf de linkerkant dribbelde Anderson ongehinderd naar binnen en met een tegendraads schot verschalkte hij doelman Samir Handanovic voor de tweede keer.

Maar Inter, dat sinds de terugkeer van Mancini - half november - pas één keer won, kwam in de 66ste minuut vanuit het niets terug in de wedstrijd. Mateo Kovacic schoot een afvallende bal na een hoekschop snoeihard binnen en veertien minuten later zorgde Rodrigo Palacio van dichtbij voor 2-2.

Door het gelijkspel heeft Lazio nu 27 punten uit zestien duels, waarmee het de derde plaats bezet in de Serie A. Napoli en Sampdoria hebben evenveel punten, maar een iets slechter doelsaldo. Inter staat met 21 punten elfde.