De Vries wacht hete middag bij Celtic in Old Firm

Reacties

De kans is groot dat Dorus de Vries zaterdag in de Old Firm onder de lat staat bij Celtic. De 35-jarige doelman liet bij zijn debuut voor de Schotten een prima indruk achter. Manager Brendan Rodgers lijkt ook in de derby tegen Rangers FC voor De Vries te kiezen.

De Vries wacht hete middag bij Celtic in Old Firm

De Vries maakte op 28 augustus zijn debuut in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Aberdeen. De 33-jarige Craig Gordon moest plaatsmaken. 'Dorus weet precies hoe ik te werk ga', zei Rodgers tegen Sky Sports. 'Craig krijgt zijn kans wel weer. Dat kan in de volgende wedstrijd zijn, maar ook pas daarna.'

Rodgers werkte in het seizoen 2010/2011 al met De Vries bij Swansea City. Toen de Noord-Ierse trainer in 2012 naar Liverpool vertrok, wilde hij De Vries als tweede doelman overnemen van Wolverhampton Wanderers. Die deal ging uiteindelijk niet door. Een jaar later stapte De Vries over naar Nottingham Forest, uitkomend in het Championship. Na twee seizoenen als bankzitter was De Vries afgelopen jaar de eerste keeper bij Forest. Rodgers haalde de keeper deze zomer naar Schotland.

Regi Blinker wurmt zich langs Rangers-spelers Lorenzo Amoruso en Giovanni van Bronckhorst (1999)
Regi Blinker wurmt zich langs Rangers-spelers Lorenzo Amoruso en Giovanni van Bronckhorst (1999)

Oud-voetballer Mark Burchill kwam jaren uit voor Celtic en speelde bij Dunfermline een seizoen samen met De Vries. De Nederlander kwam daar in 2006 terecht. Eerder keepte hij voor ADO Den Haag en Telstar. Burchill verwacht net als veel Schotse media dat De Vries zaterdag in de basis start. 'Die druk kan hij makkelijk aan', vertelde hij aan Capital City Press. 'Het verbaast me niet dat hij in de basis is gekomen.'

Voor het eerst sinds vier seizoenen staat de Old Firm weer op het programma op het Schotse hoogste niveau. Rangers werd in 2012 failliet verklaard en begon opnieuw in de vierde divisie. In de tijd dat Rangers zich terug knokte naar de Premiership, speelde de club twee keer tegen Celtic. In 2015 won Celtic de confrontatie in de League Cup met 2-0 en een jaar later was Rangers na strafschoppen te sterk in de Schotse FA Cup.

Sone Aluko viert zijn treffer tegen Celtic met het uitzinnige Rangers-publiek (2012)
Sone Aluko viert zijn treffer tegen Celtic met het uitzinnige Rangers-publiek (2012)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.