De Topklasse gaat volgend seizoen verder als Derde divisie

Reacties

De Topklasse zaterdag en de Topklasse zondag heten vanaf volgend seizoen de Derde divisie. Een meerderheid van de clubs uit de Topklasse hebben voor die naam gekozen, tot tevredenheid van de KNVB.

De Topklasse gaat volgend seizoen verder als Derde divisie

Volgend seizoen gaat de nieuw te vormen Tweede divisie van start en in de twee Derde divisies wordt er dan gestreden om promotie naar de Tweede divisie. 'Hier hoopten we op. Volgens ons is het goed dat de vier hoogste divisies van Nederland qua naam- en regelgeving op elkaar aansluiten. Met deze naamsverandering straalt de nieuwe voetbalpiramide nog meer eenheid uit', aldus directeur amateurvoetbal van de KNVB Jan Dirk van der Zee op de website van de voetbalbond.

De zogenaamde voetbalpiramide in Nederland bestaat vanaf volgend seizoen uit de Eredivisie, de Eerste divisie (Jupiler League), de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. Tussen al deze competities is er een promotie- en degradatieregeling, waardoor het voor het eerst sinds de start van het betaald voetbal in 1954 mogelijk wordt om als profclub te degraderen naar het amateurvoetbal. Ook de beloftenteams van de profclubs krijgen de mogelijkheid om mee te spelen in de voetbalpiramide.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.