De Sanctis ontkent schuldig te zijn aan 'Tyson-klap'

De 1-1 die AS Roma dinsdag bij CSKA Moskou in de extra tijd moest incasseren, kwam hard aan. Volgens doelman Morgan De Sanctis was het evenwel niet zijn fout.

De Romeinen leken in het Champions League-duel in Rusland op rozen te zitten, voordat Vasili Berezutski in de blessuretijd gelijkmaakte. Doordat zijn half mislukte voorzet een doelpunt werd, staan Roma, CSKA én Manchester City in Groep E op vijf punten. Roma moet thuis tegen de Engelsen de volgende ronde zien veilig te stellen, maar had tegen CSKA al een goede stap kunnen zetten.

'Gezien de wedstrijd en de manier waarop die goal valt, balen we verschrikkelijk', treurde De Sanctis na afloop. 'Nu moeten we tot de laatste seconde van de laatste wedstrijden blijven vechten voor kwalificatie. Enorm zonde dat we hier niet hebben gewonnen, zeker omdat we uitstekend speelden. CSKA deed het goed door erin te blijven geloven, maar wij hadden het natuurlijk af moeten maken', vond de keeper, die er bij de 1-1 bepaald niet goed uitzag.

Op pissige toon weigerde De Sanctis echter het boetekleed aan te trekken. 'Normaal zeg ik dit niet, maar als je me daar de schuld van geeft, word ik heel boos', klonk het. 'We hadden helemaal niet in die situatie moeten komen. We hadden zelf de bal in de 93ste minuut, dus is het onacceptabel. Gelukkig kun je in een leeg stadion (vanwege een UEFA-straf, red.) alles goed horen: het was duidelijk dat ik de verdediging opdroeg om naar vóren te lopen, en niet naar achteren', verdedigde De Sanctis zichzelf.

Totti
Ook clubicoon Francesco Totti kon de remise maar moeilijk accepteren. Hij was verantwoordelijk voor 0-1, waarmee hij zijn eigen record (oudste doelpuntenmaker in de Champions League) nog wat scherper stelde. De 1-1 kwam echter hard aan bij hem. 'Alsof bokser Mike Tyson je een klap verkoopt, ik had de gelijkmaker echt niet meer verwacht', probeerde hij zijn pijn te omschrijven. 'Als je een grote ploeg wil zijn, moet je hier het initiatief houden. Dat deden we niet goed en werden daarvoor gestraft.'