De Roon zorgt voor slotakkoord in bekerzege Middlesbrough

Mede door een goal van Marten de Roon heeft Middlesbrough zich geplaatst voor de vierde ronde van de strijd om de FA Cup. De Nederlandse middenvelder bepaalde in de slotfase tegen Sheffield Wednesday de eindstand op 3-0.

De ploeg van coach Aitor Karanka brak pas na rust de ban, maar in een tijdbestek van tien minuten was het duel ook gespeeld. Eerst opende Grant Leadbitter de score en vervolgens was het woord aan spits Álvaro Negredo.

De Roon speelde aan de kant van de thuisploeg het gehele duel en zorgde met de 3-0 voor het slotakkoord. Aan de andere kant kon verdediger Glenn Loovens de nederlaag niet voorkomen bij de nummer zes van het Championship. Ook de eer kon niet gered worden door de bezoekers, die na een rode kaart van Daniel Ayala ruim een half uur met een man meer speelden.

Middlesbrough, in de competitieduels al drie duels op rij zonder zege, gaat zich nu opmaken voor het belangrijke uitduel met Watford van zaterdag. Ook die ploeg kwakkelt de laatste weken in de Engelse competitie.

Lees op VI Pro een uitgebreid VI-interview met Marten de Roon.