De Roon verliest van Fiorentina, debuut De Guzman blijft uit

Fiorentina blijft uitstekend presteren in de Serie A. De nummer drie van de Serie A was zondagmiddag een maatje te groot voor Atalanta Bergamo. Jonathan De Guzman zag Carpi een punt pakken bij Torino.

Atalanta Bergamo - Fiorentina 2-3
Fiorentina heeft zondag verder afstand genomen van nummer vier Internazionale, dat zaterdag met 3-1 won van Sampdoria, door te winnen op bezoek bij Atalanta Bergamo.

Basisklant Marten de Roon kon niet voorkomen dat Matías Fernández namens Fiorentina de 0-1 maakte. De Chileense international kopte in de 67ste minuut raak uit een goede voorzet van Cristian Tello (foto). Diezelfde Tello maakte in de 81ste minuut zelf de 0-2.

Andrea Conti zorgde er drie minuten later voor dat het nog even spannend werd, maar Atalanta wist niet meer op gelijke hoogte te komen. Sterker nog, het was Fiorentina dat met dank aan invaller Nikola Kalinic nog een keer trefzeker was. Mauricio Pinilla maakte er in de knotsgekke slotfase ook nog 2-3 van, waar het bij bleef. Fiorentina staat nu vier punten voor op Inter en blijft derde. Atalanta, dat het duel met tien man eindigde nadat Conti zijn tweede gele kaart kreeg, moet het doen met plek dertien.

Torino - Carpi 0-0
Bij Carpi zat De Guzman voor het eerst na zijn blessure bij de wedstrijdselectie. De van Napoli gehuurde middenvelder bleef echter negentig minuten lang op de bank en zag hoe Carpi ontsnapte met het doelpuntloze gelijkspel. Tien minuten voor tijd kreeg Torino namelijk een strafschop, maar Maxi López faalde vanaf elf meter. Torino staat nu elfde, Carpi voorlaatste.