De Nooijer bezig met Levski ondanks Nederlandse interesse

Reacties

Het Europese seizoen van Jeremy de Nooijer zit er al na de tweede voorronde van de Europa League op. De 24-jarige middenvelder van Levski Sofia, gevolgd door clubs uit Rusland, Turkije en Nederland, werd uitgeschakeld door NK Maribor.

De Nooijer bezig met Levski ondanks Nederlandse interesse

'Dat was flink balen, want we waren zeker in de return in eigen huis beter', zegt De Nooijer in gesprek met Voetbal International. 'Uit was 0-0 de terechte uitslag, thuis kwamen wij voor en hadden we kansen op meer, maar hadden zij aan één doelpunt genoeg. En dat we werden uitgeschakeld door het 1-1 gelijkspel is zonde, want in de derde voorronde hadden we tegen Aberdeen gespeeld. Dat was toch wel een ploeg geweest die we hadden kunnen pakken.'

De Nooijer baalt dat hij dit seizoen op twee Europese duels blijft steken, al is het al heel wat dat hij in beide wedstrijden de negentig minuten vol kon maken. In februari liep hij een hamstringblessure op die hem zeker anderhalve maand teisterde. Door de herstelwerkzaamheden die hij op het trainingsveld en in het krachthonk verrichtte - en interlandverplichtingen met Curaçao - vierde hij slechts één week vakantie.

Onder meer Vitesse bekeek de verrichtingen van Levski Sofia-middenvelder Jeremy de Nooijer.
Onder meer Vitesse bekeek de verrichtingen van Levski Sofia-middenvelder Jeremy de Nooijer.

Na dat miniverlof wachtte de eerste confrontatie met Maribor al en na dat duel werd hij door de gezaghebbende Bulgaarse krant Sportal tot Man van de Wedstrijd uitgeroepen. Onder meer een afvaardiging van Vitesse zag hem een puike prestatie leveren, terwijl Turkse en Russische clubs de verrichtingen van de voormalig contractspeler van Sparta Rotterdam al sinds het eind van vorig seizoen belangstellend volgden. Bij de return in Bulgarije waren er naar verluidt meerdere scouts uit Nederland aanwezig. 'Ik houd me daar niet zo mee bezig', reageert De Nooijer, zoon van oud-prof Dennis en bij Levski nog in het bezit van een contract tot medio 2017.

'Ik heb mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik pas iets wil horen als een club echt serieus wordt. Als er een mooie Eredivisie-club komt, weet je het maar nooit. Maar met de Jupiler League ben ik na drie seizoenen bij Sparta wel klaar. Turkije heeft een mooie competitie, maar is door de huidige situatie daar niet al te aantrekkelijk. Voor nu focus ik me gewoon volledig op Levski en met die club wil ik dit seizoen kampioen worden. Dat zat er vorig jaar al in, maar toen hadden we de pech dat Ludogorets een sterke reeks neerzette na de winterstop. Dat is dit seizoen aan ons.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.