De Nooijer vreest nadelen die kleven aan schorsing Litex

Reacties

In de Bulgaarse competitie is grote opschudding ontstaan rondom de arbitrage. Litex Lovech stapte zaterdag tijdens het competitieduel bij Levski Sofia, de club waar Jeremy de Nooijer actief is, nog vóór rust van het veld. Woensdag besloot de Bulgaarse voetbalbond de viervoudige kampioen voor straf uit de competitie te nemen.

De Nooijer vreest nadelen die kleven aan schorsing Litex

Titelhouder Ludogorets liet zich nadien ontvallen te overwegen de A PFG, de hoogste Bulgaarse divisie, te verlaten indien de arbiters discutabele beslissingen ten faveure van Levski blijven nemen. Jeremy de Nooijer komt sinds dit seizoen uit voor Levski Sofia en speelde tot afgelopen weekend alle competitieduels. Het duel met Litex Lovech zat hij geschorst op de tribune. 'Vlak voor rust veroorzaakte die ploeg een strafschop', verhaalt de van Sparta Rotterdam overgekomen middenvelder.

'Een van hun spelers (Rafael Pérez, red.) grijpt onze nummer 10, Miguel Bedoya, bij de keel. Terwijl iedereen protesteerde, haalde iemand van Litex alle spelers van het veld. Bleek de president te zijn. De spelers kwamen niet terug. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt…' De hoofdtrainer van Litex, Stoilov, sprak van een 'farce'. 'Het verschil in beslissingen voor ons en Levski was enorm. Het is een belediging voor alle Litex-supporters en alle andere voebalfans', meende hij.

Terecht
De gewezen grootmacht kreeg bijval van Ludogorets, de kampioen van de voorbije vier seizoenen. 'Wil Levski op deze manier kampioen worden?', stelde eigenaar Kiril Domuschiev. 'Waarom zouden we blijven investeren als andere teams bevoordeeld blijven worden.' De Nooijer was niet bekend met de uitlatingen. 'Ik kan alleen oordelen over de wedstrijd van zaterdag. Die tweede rode kaart was volkomen terecht, iedereen moet de beelden maar bekijken… En wij hebben juist nadeel van de schorsing van Litex. Ludogorets had in drie onderlinge duels maar twee punten gepakt, wij sowieso vier. Als die punten wegvallen, loopt Ludogorets van ons weg.'

Levski Sofia heeft 35 punten na negentien duels, Ludogorets 38 na twintig wedstrijden. Litex Lovech kan binnen een week beroep aantekenen tegen de uitsluiting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.