De meest opvallende assistent in België: Touré over keuze voor Standard

Reacties

Zijn pas net begonnen periode bij Standard Luik moet Yaya Touré helpen uit te groeien tot een toptrainer. De Champions League-winnaar en drievoudig Premier League-kampioen fungeert komend seizoen als assistent van Carl Hoefkens.

De meest opvallende assistent in België: Touré over keuze voor Standard
© Pro Shots

Touré is voorzichtig bij het opstarten van zijn trainersloopbaan en wil geen overhaaste stappen zetten. Als tweede man deed hij al ervaring op bij Olimpik Donetsk en Akhmat Grozny, waarna hij bij Tottenham Hotspur in de jeugdopleiding actief was om met toptalenten aan de slag te gaan. Stap voor stap wil hij toegroeien naar een grote trainersfunctie in een van de Europese topcompetities.

'Ik ben geduldig en moet mijn carrière op de juiste manier opbouwen', verklaart de veertigjarige Ivoriaan tegenover AP zijn keuze voor Standard Luik. 'Daarom ben ik naar België gegaan. Ik wil leren van een topcoach als Carl, die al meer ervaring heeft', zegt Touré over de oud-verdediger, die overigens alleen nog maar een half seizoen bij Club Brugge op eigen benen stond als hoofdtrainer. Hoefkens werd daar eind december ontslagen. Standard liep vorig seizoen een plek in de kampioenspoule nipt mis door een zesde plaats in de reguliere competitie.

Touré maakt er geen geheim van ooit te willen terugkeren in de Premier League. Misschien wel bij Tottenham Hotspur, dat zich schappelijk opstelde toen een nieuw Belgisch avontuur lonkte voor Touré, die als speler van Beveren in 2001 aan zijn profcarrière in Europa begon. 'Wat Tottenham voor me gedaan heeft, was ongelofelijk. Voor wat ze voor me gedaan hebben zal ik ze nooit genoeg kunnen bedanken', klinkt het lovend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.