De Ligt eerste Oranje-minderjarige in competitieve interland

Reacties

Matthijs de Ligt is de op drie na jongste debutant in de 112-jarige historie van het Nederlands elftal. De zeventienjarige verdediger van Ajax maakt zaterdagavond zijn opwachting in het WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije.

De Ligt eerste Oranje-minderjarige in competitieve interland

De Ligt telt zaterdag zeventien jaar en 225 dagen. De jongste international ooit is Jan van Breda Kolff, die in 1911 zeventien jaar en 84 dagen oud was toen hij met Oranje aan mocht treden tegen België. Ook Mauk Weber (zeventien jaar en 105 dagen) en Dé Kessler (zeventien jaar en 222 dagen) gaan De Ligt nog voor op de lijst der Oranje-benjamins. Piet van der Wolk is de enige andere minderjarige Oranje-international.

Al deze zeventienjarigen maakten hun opwachting in een vriendschappelijke wedstrijd, waar De Ligt wel voor de leeuwen werd gegooid in een competitieve interland. Tot zaterdag was Piet de Boer de jongste debutant in een bindende interland, de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (4-0 winst) op 28 november 1937. De speler van KFC, die destijds achttien jaar en 49 dagen oud was, maakte meteen een hattrick in wat zijn enige interland zou blijken te zijn. Begrijpelijkerwijs heeft De Boer het hoogste doelpuntenmoyenne van alle internationals.

Topvijf jongste internationals ooit
Speler Leeftijd Interland
Jan van Breda Kolff 17 jaar, 84 dagen België (3-1 winst)
Mauk Weber 17 jaar, 105 dagen Denemarken (0-2 winst)
Dé Kessler 17 jaar, 222 dagen België (1-4 winst)
Matthijs de Ligt 17 jaar, 225 dagen Bulgarije
Mannes Francken 17 jaar, 343 dagen België (5-0 verlies)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.