De Leeuw na maand afwezigheid terug bij Groningen

Reacties

Michael de Leeuw kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Vitesse voor het eerst sinds 22 februari weer meespelen bij FC Groningen. De 28-jarige clubtopscorer is hersteld van een hamstringblessure, waardoor hij de laatste vier duels van de ploeg van trainer Erwin van de Looi miste. Ook Albert Rusnák is weer inzetbaar.

De Leeuw na maand afwezigheid terug bij Groningen

'De Leeuw en Rusnák hebben de gehele week zonder klachten kunnen trainen', vertelt Van de Looi op de website van Groningen, terwijl de rentree van Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Tom Hiariej en Jarchinio Antonia op zich laat wachten. 'Antonia is niet helemaal fit, het is nog net niet goed genoeg.' De vleugelspits sukkelt al tijden met een enkelblessure.

De rentree van De Leeuw - dit seizoen al goed voor twintig goals in officiële duels - is echter genoeg reden om optimistisch te zijn voor het duel in Arnhem, zeker omdat Groningen zonder hem ook al goed speelde tegen FC Twente (2-2). 'We willen de lijn qua spel doortrekken vanuit de laatste twee wedstrijden. De spirit die in onze ploeg zat, was uitstekend', aldus Van de Looi.

KNVB-beker
Dat woensdag de halve finale van het KNVB-bekertoernooi tegen Excelsior wacht, speelt volgens Van de Looi geen rol. 'Natuurlijk zijn we er al mee bezig als technische staf, maar bij de spelers hebben we het nog helemaal niet genoemd. Dat doen we pas op zondag, want in de competitie zijn de punten ook van belang. De focus ligt volledig op Vitesse.'

Als Groningen zich niet voor de finale in De Kuip plaatst, bieden de play-offs mogelijk een alternatieve route richting Europees voetbal. Als PEC Zwolle de beker wint, geeft ook de achtste plaats immers toegang tot de barrageduels om het laatste ticket voor de Europa League. Groningen is momenteel elfde, maar heeft slechts drie punten minder dan de nummer acht Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.