De Kuipers Index: Brych bewijst zichzelf geen dienst

Reacties

Chris Tempelman en Harry Hamer volgen tijdens het EK het scheidsrechterskorps op de voet. In de rubriek De Kuipers Index worden alle concurrenten van Björn Kuipers beoordeeld.

De Kuipers Index: Brych bewijst zichzelf geen dienst

Felix Brych (Polen-Portugal) 6,5
Een moment van onachtzaamheid kan een scheidsrechter worden aangerekend. Felix Brych liep tijdens Portugal-Polen wel degelijk tegen twee van dergelijke momentjes aan. De Duitser zag de duw van Michal Pazdan tegen Cristiano Ronaldo in de eerste helft. Die gooi was wel degelijk strafschop-waardig, maar hij gaf hem niet. Natuurlijk, Ronaldo viel misschien wel te gretig en hij heeft de schijn tegen, maar dat mag geen reden zijn de penalty niet te geven. Als de arbiter dan besluit geen strafschop te geven, doet het heel vreemd aan om elders op het veld voor veel lichtere duwtjes wel te fluiten.

Tegen het einde van de wedstrijd gaf de Duitser Arek Milik geen kaart terwijl de Ajax-spits toch opzichtig zijn elleboog in het gezicht van João Moutinho plantte. Dat hij het niet gezien heeft kan simpelweg niet, want de ogen van de scheidsrechter waren duidelijk gericht op het duel. Dan is het dus een kwestie van het niet willen zien en het niet willen bestraffen. De missers waren jammer, want verder viel Brych niet bijzonder op. Correcte gele kaarten (vijf stuks), zoals gewoonlijk kort op het spel. Er viel weinig op aan te merken.

Brych doet vaak veel goed in een wedstrijd, maar heeft toch ook vaak een moment dat altijd stof tot napraten geeft. Bij België-Zweden was dat de afgekeurde goal van Zlatan Ibrahimovic, nu het wel-of-geen penaltymoment van Cristiano Ronaldo en de beuk van Milik. Aannemelijk is dat Brych of collega Nicola Rizzoli (of allebei) na Duitsland-Italië het toernooi moet verlaten. De Duitser bewees zichzelf in ieder geval geen goede dienst met zijn twee discutabele momenten.

KLASSEMENT
Scheidsrechter Beoordeling
1. Nicola Rizzoli (Ita) 8,5 (3 duels)
2. Martin Atkinson (Eng) 8,0 (3 duels)
Björn Kuipers 8,0 (2 duels)
4. Mark Clattenburg (Eng) 7,33 (3 duels)
5. Jonas Eriksson (Zwe) 7,25 (2 duels)
  Clément Turpin (Fra) 7,25 (2 duels)
7. Felix Brych (Dui) 7,0 (3 duels)
8. William Collum (Sch) 6,75 (2 duels)
  Sergey Karasev (Rus) 6,75 (2 duels)
10. Milorad Mazic (Ser) 6,5 (3 duels)
  Damir Skomina (Slv) 6,5 (3 duels)
11. Szymon Marciniak (Pol) 6,33 (3 duels)
  Svein Oddvar Moen (Noo) 6,25 (2 duels)
13. Viktor Kassai (Hon) 6,0 (2 duels)
  Pavel Královec (Tsj) 6,0 (2 duels)
16. Carlos Velasco Carballo (Spa) 5,83 (3 duels)
17. Cüneyt Çakir (Tur) 5,5 (3 duels)
18. Ovidiu Hategan (Roe) 5,0 (2 duels)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.