De Jong: 'Terugval Cambuur voor mij wel verklaarbaar'

Reacties

Door slechts drie punten uit de laatste zes competitieduels te halen, is SC Cambuur na een droomstart weggezakt naar een gedeelde negende plaats. Henk de Jong, trainer van de club uit Leeuwarden, weet wel waarom Cambuur wat minder presteert.

De Jong: 'Terugval Cambuur voor mij wel verklaarbaar'

De ploeg die juist op eigen bodem haast onoverwinnelijk was, verloor afgelopen zaterdag al voor de vierde keer op rij een thuiswedstrijd. NAC Breda was met 1-0 te sterk. De Jong werd geplaagd door blessures. Zo miste hij de buitenspelers Daniel de Ridder en Furdjel Narsingh. 'Dat zijn jongens van de buitencategorie', aldus de coach.

'De drie aanvallers die nu in de basis stonden, waren geen van allen okselfris', vervolgde De Jong. 'Lucas Bijker werd in de eerste helft ziek en viel uit. Op een gegeven moment bleef er weinig over. Daardoor loopt het momenteel iets stroever. Voor mij is het allemaal wel verklaarbaar.'

Bartholomew Ogbeche vertrok na het weekeinde snel naar Spanje, waar hij vader werd. De Jong hoopt hem woensdag of donderdag weer te begroeten. Of de spits zaterdag meteen weer in de basis staat bij Go Ahead Eagles, is nog niet zeker. Michel Hemmen liep onlangs tegen AZ een knieblessure op en is eveneens een twijfelgeval. De Ridder en Narsingh zijn sowieso niet beschikbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.