De Jong prijst zakelijkheid PSV: 'Dit duel gauw vergeten'

PSV won er niet de schoonheidsprijs mee, maar zegevierde zaterdagavond wél tegen FC Utrecht (1-2). Aanvoerder Luuk de Jong telde zijn zegeningen na afloop en haalde de bizarre seizoensopener van de afgelopen jaargang nog maar eens aan.

De klok tikte een klein jaar geleden naar de vijfde minuut van de blessuretijd, PSV had een 1-2 voorsprong en ADO Den Haag kreeg een vrije trap. Doelman Martin Hansen begaf zich naar de frontlinie en het resultaat is bekend: met een hakgoal van ongekende schoonheid bezorgde hij de Hagenaars alsnog een gelijkspel.

'Toen de keeper van FC Utrecht ook vandaag nog even mee naar voren ging, dacht ik nog: het zal toch niet', zei De Jong in gesprek met FOX Sports. Want opnieuw hadden de Eindhovenaren de voorsprong en dit keer was het een hoekschop waaruit de tegenstander nog gevaarlijk kon worden. Maar keeper Robbin Ruiter kon het kunstje van Hansen niet herhalen en de 1-2 voorsprong bleef staan voor de Eindhovenaren.

'We speelden een matige eerste helft', concludeerde de spits van de regerend landskampioen. 'Het was geen goed voetbal van onze kant, zeker niet. We waren te slordig. Als we al een bal veroverden, verloren we hem direct weer. Het heeft zeker gedonderd in de kleedkamer, ja. In de tweede helft stond het beter, toen we met vijf verdedigers gingen spelen.'

En doordat Davy Pröpper en Gastón Pereiro de 1-0 achterstand wegpoetsten met goals, begon PSV met een zege aan het seizoen. In de jacht naar een 24ste landstitel vindt De Jong het een prettig gegeven dat er al na de eerste speelronde twee punten meer achter de clubnaam van de Brabanders staan dan vorig seizoen. 'We moeten dit duel gauw vergeten en blij zijn dat we de eerste drie punten binnen hebben.'