De Jong opgelucht na zege: 'Paar keer goed weggekomen'

Luuk de Jong was na de 2-0 overwinning op bezoek bij Feyenoord behalve blij ook opgelucht. Gemakkelijk kwam de zege in De Kuip namelijk niet tot stand, constateerde de spits van PSV.

'Je weet dat als je hier komt in de Kuip, dat het heel lastig zal gaan worden. Natuurlijk hebben we een paar moeilijke momenten gehad. De eerste helft was slecht, zeker. In de tweede helft is het lekker dat je snel de goal maakt. Dan kan je compact gaan spelen en dat hebben we goed gedaan', zei De Jong tegen FOX Sports.

Na de openingstreffer van Héctor Moreno ging PSV wat verdedigender spelen. Logisch, vindt De Jong. 'Je weet dat het hier lastig is en dan moet je een 1-0 voorsprong koesteren. We zijn een paar keer goed weggekomen. Het is niet dat Feyenoord grote kansen kreeg, maar er waren wel wat gevaarlijke momenten.'

PSV verloor de afgelopen vijf jaar keer op keer op bezoek bij Feyenoord. 'Ja, het was lang geleden dat we hier gewonnen hadden. Dat is heerlijk, ook voor de meegereisde fans. Met Ajax ben ik niet bezig geweest. Ik had al wel verwacht dat zij zouden winnen bij ADO. Wij moeten onze wedstrijden blijven winnen en dan hopen dat Ajax een keer punten morst. In de topwedstrijden doen we het al het hele seizoen goed, maar ook in wedstrijden tegen tegenstanders die op papier minder zijn moeten we zo spelen en de punten pakken.'