De Jong niet langer onaantastbaar bij Milan

Reacties

Nigel de Jong is zijn vaste positie op het middenveld bij AC Milan kwijt. Trainer Sinisa Mihajlovic laat weten dat hij gaat rouleren met de Nederlander.

De Jong niet langer onaantastbaar bij Milan

De Jong was de eerste twee competitieduels dit seizoen nog basisspeler én aanvoerder van Milan, maar zat zondag tegen Internazionale (1-0 nederlaag) ineens op de bank. Zijn reserverol is niet eenmalig, want Mihajlovic gaat op de plek van De Jong vaker gebruikmaken van de aanvallender ingestelde Riccardo Montolivo.

'De Jong en Montolivo zijn allebei belangrijk voor ons. Ik heb ze ook allebei nodig. Het zijn totaal verschillende spelers, dus ik zal elke keer voor een van hen kiezen', aldus Mihajlovic. 'Ik kan niet iedereen tevreden houden. Als het zou kunnen zou ik mijn hele selectie tegelijkertijd opstellen, maar dat mag niet. Ik moet beslissingen nemen. Maar ik wil duidelijk maken dat het niet betekent dat de een is afgeschreven als de ander speelt.'

De Jong reageerde op de uitspraken van de trainer door te stellen dat hij een professional is en dus geen probleem heeft met concurrentie. 'Een speler die op de bank zit, moet dat accepteren', aldus de Nederlander. Feit is wel dat de situatie voor De Jong volledig nieuw is. De afgelopen twee seizoenen was de Amsterdammer, mits beschikbaar, altijd basiskracht. Alleen onder Clarence Seedorf verdween hij heel even uit de ploeg.

Oranje
De timing van de beslissing van Mihajlovic komt voor De Jong bepaald niet gelukkig. Hij werd eerder deze maand immers genegeerd door bondscoach Danny Blind, die stelde dat hij een type als De Jong niet nodig had bij Oranje. Door de uitspraken van Mihajlovic valt het te bezien hoeveel kansen de Nederlander de komende weken krijgt om Blinds ongelijk aan te tonen op weg naar de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië van medio oktober.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.