Inter overleeft kanonskogels Balotelli en klopt Milan

Reacties

Internazionale heeft dankzij een geweldige pegel van Fredy Guarín afgerekend met rivaal AC Milan: 1-0. De Nerazzurri gaan daardoor met negen punten uit drie duels aan kop in de Serie A. Milan, waar Mario Balotelli inviel en uitblonk, heeft pas drie punten.

Inter overleeft kanonskogels Balotelli en klopt Milan

Nigel de Jong was door Milan-trainer Sinisa Mihajlovic gepasseerd. Vanaf de bank zag de Nederlander zijn ploeg in de derde minuut bijna op voorsprong komen. Na een fout van Inter-verdediger Jeison Murillo stuurde Carlos Bacca zijn collega-spits Luiz Adriano diep, maar die kreeg zijn schot niet voorbij Samir Handanovic.

Bacca en met name Adriano waren in de eerste helft een plaag voor Inter. Doordat aanvallende middenvelder Keisuke Honda regelmatig aansloot bij de twee spitsen, ontstond voor Milan vaak een overtalsituatie in het centrum van de aanval. Daardoor was Milan voor rust de gevaarlijkse van de twee ploegen, maar Adriano (schot over) en Keisuke Honda (redding Handanovic) scoorden niet.

Inter was voor rust vooral gevaarlijk via schoten uit de tweede lijn, maar in de extra tijd kregen de Nerazzurri de grootste kans van de hele eerste helft. Mauro Icardi kreeg de bal een-op-een met Diego López echter niet in het Milan-doel.

Balotelli
Direct na de pauze kwam Inter weer dicht bij een goal. López tikte een kopbal van Guarín met zijn vingertoppen onder de lat vandaan. Vijf minuten later was Guarín wel trefzeker. De Colombiaan (of bovenste foto bejubeld) haalde vanaf twintig meter verwoestend hard uit in de verre hoek: 1-0. In een poging de schade te herstellen versterkte Mihajlovic zijn aanvalslinie daarna met ex-Interista Mario Balotelli.

Met een harde vrije trap was Super Mario direct gevaarlijk. Het was de inleiding voor een ijzersterke invalbeurt voor Balotelli, die in een halfuur méér liet zien dan in het gehele afgelopen seizoen bij Liverpool. In de 78ste minuut poeierde hij van afstand keihard op de paal. Drie minuten later ranselde Handanovic een volgende pegel van hem uit de hoek.

Inter sleepte de zege daardoor met pijn en moeite uit het vuur en is na drie wedstrijden zonder puntenverlies. Milan zit met drie uit drie ogenschijnlijk in een dip, maar was zeker niet minder dan de stadgenoot. De uitstekende invalbeurt van Balotelli biedt bovendien hoop op betere tijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.