De Jong komt goed weg en pakt een punt bij AS Roma

AC Milan had door Nigel de Jong een strafschop tegen moeten krijgen, maar mede omdat die er niet kwam bleef het bij AS Roma 0-0. De middenvelder was de enige Nederlander op het veld.

Het fraaie affiche had op papier behoorlijk wat Nederlandse inbreng kunnen hebben, maar het Oranje-gehalte bleef zaterdag in Rome laag. Bij AC Milan speelde Nigel de Jong (foto) negentig minuten, maar Marco van Ginkel ontbrak vanwege een enkelblessure. Aan Romeinse zijde moesten Kevin Strootman en Urby Emanuelson negentig minuten toekijken vanaf de bank.

Desondanks eiste die ene Nederlander in de eerste helft bijna een (negatieve) hoofdrol voor zich op. De Jong sloeg de bal in het strafschopgebied duidelijk met de hand weg, maar dat ontging het arbitrale zestal. Datzelfde scheidsrechtersteam beoordeelde een handsbal van Milan-verdediger Pablo Armero na zeventig minuten spelen vervolgens zwaar genoeg voor zijn tweede gele kaart, waardoor Il Rossoneri met tien man verder moesten.

Omdat tot ongenoegen van AS Roma even later ook een lichte handsbal van Andrea Poli in de zestien niet werd gezien en Gervinho in de extra tijd een enorme kans liet liggen, hield Milan stand. De mannen van Filippo Inzaghi blijven zodoende zevende in de Serie A, nummer twee Roma verzuimde om de achterstand op koploper Juventus te verkleinen tot één punt.