De Jong: 'Ik hoop dat Ibrahimovic terugkeert bij Milan'

Reacties

Nu Stephan El Sharaawy is verkocht aan AS Monaco staat volgens Italiaanse media niets de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic bij AC Milan meer in de weg. Nigel de Jong zou de komst van de 33-jarige Zweed toejuichen.

De Jong: 'Ik hoop dat Ibrahimovic terugkeert bij Milan'

Eerder deze zomer was er ook sprake van dat Ibrahimovic na drie jaar zou vertrekken bij Paris Saint-Germain om terug te keren bij de club die hem in 2012 nog verkocht aan de Franse kampioen. Omdat de transfer van El Shaarawy zeventien miljoen euro oplevert, heeft Milan volgens Mediaset en La Gazzetta dello Sport nu voldoende financiële slagkracht tot een akkoord te komen met de 1 meter 95 lange aanvaller.

Op het tv-kanaal van Milan werd De Jong, die bij Ajax eerder samenspeelde met de Zweed, gevraagd of hij Ibrahimovic graag ziet komen. 'Dat staat voor mij buiten kijf. Ik hoop dat hij terugkeert bij Milan, want hij is een echte kampioen.' Dat El Shaarawy moest vertrekken om dat mogelijk te maken, betreurt de Oranje-international. 'Natuurlijk is het jammer dat hij weg is, maar dat hoort nu eenmaal bij het voetbal.'

Nigel de Jong en Zlatan Ibrahimovic speelden tussen 2002 en 2004 samen bij Ajax.
Nigel de Jong en Zlatan Ibrahimovic speelden tussen 2002 en 2004 samen bij Ajax.

Wellicht dat De Jong al snel op zijn wenken wordt bediend, want Ibrahimovic zou zelf al een akkoord hebben bereikt met Milan. De vraag is volgens Italiaanse media alleen nog of hij voor drie of twee seizoenen tekent. De ex-Ajacied zou slechts vijfenhalf miljoen euro hoeven kosten, omdat zijn verbintenis in Parijs nog maar één jaar doorloopt.

Omdat Milan eerder ook al Carlos Bacca, Andrea Bertolacci en Luiz Adriano voor een totaalbedrag van bijna zestig miljoen euro aantrok, krijgt de ambitie om weer bij de Italiaanse en Europese top te horen steeds meer vorm. 'Bovendien hebben we een paar belangrijke spelers terug in vergelijking met vorig seizoen', stelt De Jong. Aan de titel wil hij nog niet denken. 'In mijn optiek is het nog te vroeg om het daarover te hebben. Al blijven we wel Milan. Wij gaan voor het allerhoogste.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.