De Jong hoopvol over Cambuur-aanwinst Berisha

Reacties

SC Cambuur hoopt in de Zweedse spits Valmir Berisha een goudhaantje te hebben gevonden. Trainer Henk de Jong ziet zijn selectie wel graag nog wat breder worden.

De Jong hoopvol over Cambuur-aanwinst Berisha

De negentienjarige Scandinaviër kwam deze zomer over van AS Roma en maakte woensdagavond tegen Regioteam Kootstertille zijn eerste goal voor Cambuur. Technisch directeur Henry van der Vegt sprak al van een 'buitenkansje' en ook De Jong is onder de indruk. 'Valmir is een belangrijke versterking voor de as', aldus de oefenmeester. Gezien de belangstelling van een aantal grote Europese clubs, mag de transfer gerust een stunt van de Leeuwarders worden genoemd.

De hoofdtrainer van de Eredivisionist wil niet teveel druk op de schouders van zijn jonge aanvaller leggen. 'Twee jaar geleden stond hij te boek als het grootste talent van Europa. Berisha heeft bij AS Roma en Panathinaikos gespeeld. Maar die namen moeten we nu vergeten. We hebben een plan voor hem gemaakt en gaan heel rustig beginnen', legt De Jong uit.

De nummer twaalf van het voorbije seizoen verwelkomt ook de negentienjarige Jack Byrne. De Manchester City-huurling viel in de eerste oefenwedstrijd tegen de amateurs van DTD binnen drie minuten uit met een enkelblessure. 'Hij was nog nooit geblesseerd geweest', zegt De Jong over de Ier.

Aanvoerderschap
Etiënne Reijnen is komend seizoen de captain van de Friezen. De centrumverdediger neemt de aanvoerdersband over van de vertrokken Mohamed El Makrini. Laatstgenoemde vertrok naar Odense BK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.