De Jong en Van der Hoorn in Ajax-selectie voor Utrecht-uit

Reacties

Siem de Jong zit bij de selectie van Ajax voor het uitduel van zondag met FC Utrecht. De aanvoerder van de Amsterdammers is volledig hersteld van een bovenbeenblessure.

De Jong en Van der Hoorn in Ajax-selectie voor Utrecht-uit

Ook Mike van der Hoorn is opgenomen in de achttienkoppige spelersgroep. Hij vervangt de met lichte hamstringklachten kampende Stefano Denswil. Verder heeft Ajax-trainer Frank de Boer Lesley de Sa vervangen voor Ruben Ligeon.

De aftrap is zondag om 12.30 uur. De laatste keer dat Ajax won in Stadion Galgenwaard was op 1 maart 2009 (0-2, door treffers van Gregory van der Wiel en Jan Vertonghen). De vier wedstrijden erna leverden geen zege op voor de Amsterdammers tegen de angstgegner van de laatste jaren.

Davy Klaassen
Een van de Ajacieden die naar de Domstad afreist is Davy Klaassen. In het thuisduel (3-0) was hij nog een van de doelpuntenmakers. 'Ik heb een paar geweldige maanden achter de rug. Sinds ik eindelijk weer fit ben, heb ik sinds de thuiswedstrijd tegen Celtic weer echt mijn draai gevonden. Natuurlijk is het mooi dat ik halverwege de competitie clubtopscorer ben, maar ik wil meer. Die drie goals tegen NAC waren leuk, maar ik maak liever het enige doelpunt in een topwedstrijd. Ik wil belangrijk zijn voor het team met zowel doelpunten als assists. Al moeten we het ook weer niet overhaasten. Ik moet gewoon de goede lijn van de laatste tijd doortrekken. Dan volgen die beslissende doelpunten en assists uiteindelijk vanzelf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.