De Jong en Emanuelson: zege op Celtic ommekeer AC Milan

Nigel de Jong en Urby Emanuelson hopen dat de 3-0 zege bij Celtic in de Champions League het begin is van de ommekeer bij AC Milan. Door dramatische resultaten zijn de Rossoneri in eigen land afgezakt naar de dertiende plaats. De cruciale winst in Glasgow kwam zodoende zeer goed uit voor de formatie van de hevig bekritiseerde coach Massimiliano Allegri.

De Jong en Emanuelson: zege op Celtic ommekeer AC Milan

Dankzij de winst behoudt AC Milan in Groep H een punt voorsprong op Ajax, dat in de zesde en laatste wedstrijd van de groepsfase te gast is in San Siro. Dan volgt een rechtstreeks duel om het tweede ticket voor de knock-outfase. Barcelona is al verzekerd van de volgende ronde.

'Celtic viel misschien wat tegen, maar wij hebben heel goed gebruik gemaakt van de ruimtes', meent middenvelder De Jong. 'Maar nu moet het vizier op de competitie. De Scudetto  is even belangrijk als de Champions League. We hebben een slechte periode achter de rug, maar hebben nu getoond wat we kunnen. We hebben misschien wat geluk gehad met de gemiste kans van Virgil van Dijk. Maar goed, we gaan ons nu voorbereiden op het allesbeslissende duel  met Ajax', aldus De Jong over zijn voormalige werkgever, die hij tussen 2002 en 2006 diende.

Catania
Een andere ex-Ajacied, Urby Emanuelson (2004-2011), sprak woorden van gelijke strekking. 'We hadden al zeven duels op rij niet gewonnen. Dat is iets onbestaanbaars voor een club als AC Milan. Daarom moesten we winnen en nu de verbetering doorzetten. Ook tegen Catania willen we het zondag weer goed doen. En wat de Champions League betreft. Laten we hopen dat we tegen Ajax weer zo goed voor de dag komen.'

In Milaan werpt het beslissende treffen met Ajax, van 11 december, al zijn schaduw vooruit meent ook doelman Christian Abbiati. 'Maar we zijn klaar voor ze. Laat Ajax maar komen. Wij zijn niet bang. Volgens mij hebben we de slechte weken achter ons gelaten en kan het vanaf nu alleen maar beter gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen