De Jong doet Twente weer pijn: 'Maar moet mijn werk doen'

Luuk de Jong lijkt een abonnement te hebben op doelpunten tegen zijn voormalige werkgever FC Twente. Sinds de aanvaller vorig seizoen bij PSV terugkeerde in Nederland kwam hij, inclusief de wedstrijd van zaterdag, drie keer in actie tegen de Tukkers en in al die wedstrijden scoorde hij. Zo ook zaterdagavond (3-1 zege).

'Volgens mij is het me nu in de laatste drie drie keer tegen Twente gelukt om te scoren', vertelde De Jong na afloop van de wedstrijd voor de camera van FOX Sport goed op de hoogte te zijn. 'Het voelt voor mij altijd speciaal om hier terug te komen. Het stadion, het publiek. Maar ik doe wel gewoon mijn werk en dat is doelpunten maken.'

De Jong zette zijn ploeg in de 52ste minuut met een rake kopbal op voorsprong, maar nog geen vijf minuten later maakte Hakim Ziyech alweer gelijk. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week tegen Excelsior (1-1), kwam PSV tegen Twente die gelijkmaker nog teboven. 'We bleven erin geloven, maar we moeten meer op de nul spelen', gaf De Jong aan een verbeterpunt te zien.

Met dat laatste wees hij een zwak punt van PSV aan. Van de tien wedstrijden in de Eredivisie dit seizoen hield de ploeg maar twee keer het doel schoon. 'Soms zit je in zo'n fase dat elk foutje een doelpunt is', zei de spits. 'Dan moeten wij ervoor zorgen dat we meer scoren. Vandaag maken we er drie, waarmee we de tegengoal wegpoetsen, maar natuurlijk spelen we liever op de nul.'

Op de zege van zijn ploeg vond de aanvoerder niets aan te merken. 'Ik vond ons vandaag gewoon sterker dan Twente', aldus De Jong. 'Natuurlijk heb je in de tweede helft die fase dat zij beter waren. Maar ik denk dat wij de eerste helft gedomineerd hebben en toen creëerden we al genoeg kansen. Natuurlijk wordt het 1-1, maar wij bleven er toen in geloven. Gelukkig heeft dat alsnog resultaat opgeleverd.'