De Jong blijft hopen op langer verblijf van Lukoki

Reacties

SC Cambuur wil de selectie deze zomer in elk geval nog versterken met twee middenvelders en een linksbuiten. Jody Lukoki is nog steeds in beeld.

De Jong blijft hopen op langer verblijf van Lukoki

Afgelopen zaterdag begroette hoofdtrainer Henk de Jong zes nieuwe gezichten op de eerste training in het stadion: Etiënne Reijnen, Furdjel Narsingh, Calvin Mac-Intosh, Jurjan Wouda, Berend Schootstra en Sander van der Streek.

Geert Arend Roorda houdt voorlopig in Leeuwarden zijn conditie op peil. Zijn komst is opvallend, omdat de 26-jarige middenvelder wordt gezien als een kind van aartsrivaal SC Heerenveen. Vorig seizoen speelde hij voor Sparta Rotterdam. 'Hij belde me en wilde graag meetrainen', zegt De Jong. 'Onze manier van spelen trekt hem aan. Ik heb Geert uitgelegd dat zijn aanwezigheid bij sommige supporters weerstand kan oproepen. Hij begreep dat wel. "Maar dan doe ik drie keer zo hard mijn best", zei hij. Dat vind ik wel mooi.'

De Jong heeft zelfs een nieuwe huurperiode van Jody Lukoki, die na een geslaagd seizoen terugkeerde naar Ajax, nog niet uit zijn hoofd gezet. 'We moeten vooral rustig blijven. Het is mogelijk dat er nog wat gebeurt met Martijn van der Laan (de centrale verdediger staat in de belangstelling van FC Groningen, red.). Meestal wil je alles direct op orde hebben, maar ook bij de grote clubs gaan de meeste spelers eerst voor hun kans dáár. Over een week of vier is er al een hoop duidelijk en komen de eerste gegadigden vrij.'

Arne Slot is de nieuwe assistent van De Jong. Daarnaast zijn Dennis van der Ree en Sipke Hulshoff, die beiden een Cambuur-verleden hebben, als stagiair aan de technische staf toegevoegd. Zij volgen respectievelijk de cursus Trainer/Coach 1 en Coach Betaald Voetbal.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.