De Haan ziet Heerenveen zwalken: 'Me dood geschrokken'

Reacties

Foppe de Haan heeft harde kritiek geuit op zijn SC Heerenveen na de 0-1 nederlaag tegen Heracles Almelo. De Friese ploeg lijkt namelijk stil te staan in haar ontwikkeling.

De Haan ziet Heerenveen zwalken: 'Me dood geschrokken'

'Ik dacht dat we na vorige week echt een stap gezet hadden, maar ik ben me in het eerste kwartier dood geschrokken. Waren dit dezelfde jongens die tegen PSV een punt pakten? Waar is de bravoure gebleven?', sprak trainer De Haan zijn zorgen uit tegenover FOX Sports.

De Haan legde uit dat zijn ploeg maar niet lijkt te groeien. 'We lezen een wedstrijd zó slecht', vervolgde hij. Volgens De Haan is zijn elftal niet in staat het spel te maken. 'Vorige week tegen PSV was het makkelijker. Toen hoefden we zelf het spel niet te maken. Ik dacht dat we op de training daarin wel een stap gemaakt hadden, maar we hebben weer niet thuis gegeven. Elke keer zakken we door een dun laagje ijs.'

De harde conclusies zijn dat Heerenveen weinig is opgeschoten met het vervangen van Dwight Lodeweges door De Haan, en dat het seizoen praktisch voorbij is. Het gat met de degradatiezone bedraagt negen verliespunten, het verschil met de plaatsen die recht geven op deelname aan de play-offs zes.

Stegeman
Heracles deed op zijn beurt juist heel goede zaken in de strijd om de play-offs. Trainer John Stegeman zei na afloop dat hij steeds meer dingen begint terug te zien van het Heracles dat zich voor de winterstop ontpopte als seizoensrevelatie. 'Ik heb niet van het spel genoten, maar wel de manier waarop we het gedaan hebben. We hebben gevochten en daar heb ik van genoten, want dat is wat ik voor de winterstop ook vaak zag. Het begint terug te komen.'

'We staan nog steeds in het linkerrijtje, op een plek die recht geeft op de play-offs. Als we dat halen, zou dat voor ons een unieke prestatie zijn', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.