SC Heerenveen maakt het Heracles makkelijk

Heracles Almelo heeft zaterdag op vreemde bodem eindelijk weer eens reden gehad voor een feestje. SC Heerenveen bood de Tukkers weinig weerstand (0-1).

Heracles smaakte vorige week tegen SC Cambuur na vier nederlagen op rij weer het genoegen van een overwinning. Maar het beëindigen van de beroerde reeks op vreemde bodem stond nog open voor de Tukkers.

Bijna vijf maanden geleden had De Graafschap in de Eredivisie als laatste gastheer zijn meerdere moeten erkennen in Heracles (0-1). Iliass Bel Hassani was toen op De Vijverberg met zijn goal in de 83ste minuut de matchwinner.

De aanvallende middenvelder zette Heracles zaterdag in het Abe Lenstra Stadion op het spoor van eindelijk weer een zege op vreemde bodem. Met een fraaie steekpass na knullig Fries balverlies zette hij Jaroslav Navratil vrij voor Heerenveen-doelman Erwin Mulder, die geen antwoord had op de inzet van de Tsjech.

Het was de eerste Heracles-goal op vreemde bodem sinds Oussama Tannane - inmiddels actief voor Saint-Étienne - bij FC Utrecht (4-2) tot scoren was gekomen namens de Tukkers. Het bleek ook goed voor de eerste overwinning buiten Almelo sinds 24 oktober 2015.

De ploeg van trainer John Stegeman hoefde niet eens tot het uiterste te gaan om de voorsprong vast te houden. De gemiste kansen bleven zonder gevolgen. SC Heerenveen, dat vorige week nog verraste met een 1-1 gelijkspel bij PSV, had voor rust een troosteloze indruk achtergelaten. Terug op het veld toonde Friese equipe in de tweede helft wel beterschap. Maar het was niet genoeg om de Tukkers van de zege af te houden.

Door de overwinning heeft nummer zes Heracles zijn aanspraak op een plaats in de play-offs weer waargemaakt. SC Heerenveen blijft steken op de teleurstellende dertiende plaats.