De Guzman zegeviert in direct gevecht om derde plaats

Napoli heeft de derde plaats overgenomen van Lazio. De ploeg van middenvelder Jonathan de Guzman zegevierde in een direct gevecht met de Romeinse concurrent: 0-1.

Lazio moest in het duel met Napoli de geblesseerde Stefan de Vrij, Edson Braafheid en Felipe Anderson missen en kreeg in de achttiende minuut een nieuwe tegenvaller te verwerken toen Napoli op voorsprong kwam. Na een fraaie steekbal van Dries Mertens schoot Gonzalo Higuaín namelijk raak uit een schier onmogelijke hoek: 0-1.

Behalve voor Mertens had trainer Rafa Benítez ook een basisplaats ingeruimd voor De Guzman, die zeven minuten voor tijd werd gewisseld en zijn stempel niet kon drukken. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Napoli steeds meer teruggedrongen door Lazio, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Mede omdat een kopbal van Marco Parolo in de 31ste minuut op de lat belandde.

Door de felbevochten zege bij Lazio neemt Napoli de derde plaats in de Serie A over van de opponent uit Rome. Het elftal van De Guzman heeft na negentien wedstrijden 33 punten, terwijl Lazio twee punten minder heeft.