De Graafschap wil belabberde thuisbalans opkrikken

Reacties

● De Graafschap verloor geen enkele van de zes voorgaande thuiswedstrijden tegen Excelsior op het hoogste niveau (W3, G3).

De Graafschap wil belabberde thuisbalans opkrikken

● De Doetinchemmers leden slechts één nederlaag in de laatste tien Eredivisie-duels met Excelsior (W3, G6): de ontmoeting eerder dit seizoen in Rotterdam (3-0).

● De Graafschap pakte slechts één punt uit de eerste acht thuisduels van dit seizoen; alleen FC Dordrecht begon ooit slechter voor eigen publiek aan een Eredivisie-seizoen (0 punten uit 8 thuiswedstrijden in 2014/15).

● De Graafschap (87 minuten) en Excelsior (189 minuten) stonden korter op voorsprong dit seizoen dan elke andere Eredivisie-ploeg.

● Slechts acht procent van de schoten (excl. geblokkeerd) van De Graafschap resulteerde dit seizoen in een treffer, het laagste percentage van alle Eredivisie-ploegen in één seizoen sinds 2010/11.

    Jeff Stans is altijd gevaarlijk uit standaardsituaties voor Excelsior.
    Jeff Stans is altijd gevaarlijk uit standaardsituaties voor Excelsior.

    ● Excelsior verloor slechts één van de laatste zes uitduels in de competitie – de meest recente wedstrijd buitenshuis tegen Heerenveen (W2, G3).

    ● Excelsior (42%) en De Graafschap (43%) zijn de ploegen die dit seizoen gemiddeld het laagste percentage balbezit hadden van alle Eredivisie-clubs.

    ● Jeff Stans maakte drie van de laatste vijf uitdoelpunten van Excelsior, waarvan twee uit strafschoppen en één directe vrije trap.

    ● Tom van Weert kwam buitenshuis in 809 Eredivisie-minuten pas één keer tot scoren dit seizoen.

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.